България покрива изискванията за Шенген, смята Йовчев

28689
България покрива изискванията за Шенген, смята Йовчев
Снимка: БГНЕС

България покрива изискванията да влезе Шенген още преди това правителство. Готви сме и всякакви опасения по отношение на граничния контрол са несъстоятелни. Това каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев при представянето на отчета на подопечното му ведомство за последните шест месеца.

„България има интерес да влезе в Шенген. Друг е въпросът дали други държави имат интерес България да влезе в Шенген”, обясни министърът.

Рединг: ЕК смята, че България и Румъния изпълняват критериите за Шенген

Според еврокомисаря по правосъдието, основните права и гражданството Вивиан Рединг всички демократични държави имат нужда от свободни м...

„За да имаме ефективна борба с организираната престъпност, трябва да имаме изградена система. Тогава означава, че такива явления няма да останат неразкрити, ще имаме достатъчно капацитет да ги докажем и да получат ефективна присъда. Част от мерките са свързани с преструктуриране и прехвърляне на ГДБОП към ДАНС. Надявам се тази мярка скоро да даде резултат. Корупцията е свързана с организираната престъпност. Много активно продължава работата по отношение на съдебната реформа, което е важен елемент от борбата с корупцията. Направихме фундамента за изграждане на такава система”, каза Йовчев.

Според него следващият доклад на ЕК за България няма да бъде позитивен. Това обаче не означава, че България не работи, посочи той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com