Българин се опита да прекоси Атлантическия океан с гумена лодка

25778
Българин се опита да прекоси Атлантическия океан с гумена лодка
Снимка: БГНЕС

Мъж бе спасен на пет мили от бреговете на британското графство Дорсет, опитвайки се да проплава до Америка с гумена лодка за 300 паунда, предаде Sky News.

30-годишният българин е закупил лодката с дължина 14 фута от пристанището на Крайстчърч в неделя, след което се е отправил на 3500-километрово пътешествие през Атлантическия океан.

Лебед тероризира лодкарите и туристите в Кеймбридж

Синът на лебеда г-н Асбо, който бил известен с яростния си нрав, изглежда върви по стъпките на баща си и тероризира лодкарите по река...

Екипажът на преминаваща в близост яхта е подал сигнал до бреговата охрана, след като са видели, че мъжът изглежда страда от морска болест.

Българинът, който е бил сам в гумената лодка, е отказал помощ след пристигането на спасителите и е заявил многократно: „Отивам на запад!”

След като в продължение на 45 минути е отказвал помощ, екипажът го е издърпал насила на борда на спасителната лодка и го отвел до брега.
Един от спасителите, Пийт Дадс, заяви, че лодката се е пълнила с вода и че мъжът е щял да загине, ако не е бил спасен.

„Ние му казахме, че ако не дойде с нас ще умре. Той беше с тежка форма на морска болест, на лице бяха първите признаци на хипотермия, а лодката му се пълнеше с вода”, разказа спасителят.

Пореден трагичен инцидент с емигранти край Лампедуза

За пореден път лодка с емигранти от Африка потъна край южните брегове на италианския остров Лампедуза. Според различните източници заги...

Българинът не е носил спасителна жилетка, лодката му не е била снабдена със светлини и единствената му навигационна помощ е била улична карта на Саутхамптън. Той обаче е носил в себе си паспорт с американска виза, кренвирши, боб и плик с бисквити.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com