Български пощи стъпва на куриерския пазар

17742
Български пощи стъпва на куриерския пазар
Снимка: БГНЕС

Български пощи влиза в силно конкурентния пазар на куриерски услуги, на който действат над 100 оператори, с амбицията да бъде един от лидерите. Това заяви зам.-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Героги Тодоров, който откри поредния самостоятелен офис на Булпост в сряда в Стара Загора.

Само от началото на годината са отворили врати 6 нови офиса на предприятието за куриерски услуги, а намерението на Български пощи е да покрие цялата страна, предаде Стандарт нюз.

Сметната палата ще проверява "Български пощи"

Сметната палата ще извърши одит на „Български пощи”. Това каза председателят на Сметната палата проф. Валери Димитров на пр...

„Нашите куриери ще могат да използват широката логистична мрежа на дружеството и клиентите ни ще могат да получават своите пратки във всички 5134 населени места в България", посочи основното предимство пред конкурентите изпълнителният директор на Български пощи Валентин Петков.

Той припомни, че благодарение на разбирането на правителството, което е увеличили планираната компенсация от 2 млн. лв на 9 млн. лв, дружеството е приключило годината с минимална загуба от 320 хил.лв. В бизнеса-плана за тази година, които щял да бъде обсъждан детайлно в четвъртък, вече се предвиждала печалба от над 3,3 млн. лв. Най-сериозни инвестиции щели да бъдат насочени в развитието на IT-структурите и обновяване на транспорта за куриерските услуги.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com