X
 
 

Чакаме 5 % повече туристи за лятото

324 0
Чакаме 5 % повече туристи за лятото
Снимка: iStock/Guliver
Към този момент очакванията за летния сезон са за около 5% ръст на чуждестранните туристи в  България, като това ще надгради усилията ни от миналата година, когато се регистрира 5,7% ръст и 5 300 000 чуждестранни туристи от юни до септември. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в Пловдив, съобщи агенция "Фокус".

„На този етап най-голям ръст като заявени туристически пазари от Чехия, Полша, Германия, Израел, Холандия, разбира се и от Румъния, Сърбия, Македония и Турция. Тук бих искала да обърна специално внимание на пазар Русия, който е изключително важен за България. Ние полагаме големи усилия, прекрасно е сътрудничеството ни с ръководителя на руския туризъм Олег Сафонов.

Условията за туризъм в планините са добри

Условията за туризъм в планините са добри. Температурите са от 7 до 15 градуса. Това съобщиха от Планинска спасителна служба (ПСС) към ...

Това, което се наблюдава и всъщност показва траен интерес към България е спадът на чартърните полети за сметка на увеличаване на заявките за редовните самолетни линии. Броят на пътниците, които искат да пътуват с редовни линии се увеличава и на двете летища – във Варна и в Бургас, с около над 30%, даже във Варна с около 66%. Това, разбира се, е за сметка на спада на чартърните полети. Именно това обяснява въпросното компенсиране и на практика, че дестинацията се превръща в стабилна такава за руския туристически пазар. За да има повече редовни полети, това означава, че е необходим постоянен туристически поток“, каза министърът на туризма. Николина Ангелкова посочи, че независимо от голямата конкуренция в ценово отношение, която България среща в лицето на туристическите продукти на Турция и Египет, страната ни продължава да бъде конкурентна за руския пазар.

„Аз лично се надявам, че ако има някакъв спад вследствие на много ниския курс на рублата, което ние отчитаме като рискове по отношение на този пазар, той да бъде в рамките на около 1% до 3% и да не се усети. Другата седмица ще присъствам на икономически форум в Санкт Петербург и се надявам там допълнително да коментираме предизвикателствата, които имаме на руския пазар“, коментира Ангелкова.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители