Ченалова "потресена от лъжите на Мондешки", готова е за детектор на лъжата

3923
Ченалова "потресена от лъжите на Мондешки", готова е за детектор на лъжата
Снимка: БГНЕС

Потресена съм от лъжите на Мондешки. Това заяви пред "Дневник" Румяна Ченалова, която е един от участниците в "Яневагейт", по повод интервюто на адв. Момчил Мондешки за в. "Труд".

По думите ѝ от една страна той прави опит, за да защити себе си, а от друга се опитва да създаде представата за група, която в условията на заговор, създава компромати срещу политици и магистрати. "Това е обмислено действие", категорична е тя.

Мондешки си призна за "Яневагейт", записите били правени за застраховка

Адвокат Момчил Мондешки е мъжът от записите на Румяна Ченалова и Владимира Янева. Това признава публично самият той. Той допълва, че н...

"Той твърди, че не познава хората, за които се говорят в разговорите (бел. ред- заместник-главния прокурор Борислав Сарафов, Делян Пеевски), но е лесно проверимо, че той работи с Александър Ангелов, който е адвокат на Пеевски. Не е случайно че интервюто излиза в медия, контролирана от Пеевски", каза Ченалова.

Тя е единствената от участниците, които потвърждават за разговорите. Янева заяви, че не си спомня, а Мондешки досега беше неоткриваем.

Ченалова, за която преди време главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че скоро ще е подсъдима, заяви още, че не е говорила "нито с Христо Иванов, който по това време внесе предложение във Висшия съдебен съвет за дисциплинарното й уволнение, нито с Прокопиев".

"Това са семпли лъжи, за да се защити. Но той е осъждан за измама и се опитва да омаловажи, това, което е казал. Защото вече не може да го отрече", каза още Ченалова. Тя заяви, че е готова да застане пред детектор на лъжата с Мондешки, главния прокурор Сотир Цацаров и премиерът Бойко Борисов.

Още от "Двете каки": Кой ходи "горе" при Делян Пеевски

Сайтът "Бивол" публикува нов разговор от записите по "Яневагейт" между бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева, Рум...

По думите ѝ частите от записите, които сайтът "Бивол" пуска, са се случили следобед в деня на отстраняването на Владимира Янева. Тя й е казала: "Ще дойда до вас, Момчи и той ще дойде".

"Според мен това е синхронизирано действие. Той нанася удар върху различни лица, което за мен е означава, че не е изцяло лично и едностранно действие.

Не е толкова да се спаси от дисциплинарно производство, но и да се създаде представата за група, която в условията на заговор, създава компромати срещу политици и магистрати. Това е обмислено", каза още Ченалова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com