Черниче не било втори Лясковец

14493
Черниче не било втори Лясковец
Снимка: БГНЕС

Главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров отхвърли аналогиите между случая в симитлийското село Черниче и случая в Лясковец.

В симитлийското село Черниче 40-годишен мъж се затвори в къщата си и отказва да излезе от нея от снощи. Мъжът има газов пистолет, законно притежаван.

Отмениха психиатричната експертиза на майката на стрелеца от Лясковец

Окръжният съд във Велико Търново отмени тройната психиатрична експертиза назначена от Горнооряховския районен съд на 76-годишната Стефа...

Първоначалната информация, че мъжът е пребил баща си, след което се е барикадирал в дома си, и отказва да излезе, беше отхвърлена, баща му е откаран в болница, но по-скоро е в лошо здравословно състояние, а не - че е пребит, обясни кметът на населенето място. Още снощи кметът на село Черниче Иван Андонов обяви, че случаят е преекспониран. „Момчето е малко нестабилно психически и явно е посегнало на баща си – карали са се”, обясни кметът. По думите му – случаят е малко преекспониран, с тази информация, че синът се е барикадирал. Синът се казва Васил и е сам в къщата. „Бащата е откаран с линейка в болница. На мястото има екипи на МВР и журналисти”, каза още кметът на село Черниче.

В интервю за предаването "Тази събота" на бТВ, Светлозар Лазаров отхвърли написаното във вестниците тази сутрин, че "щурмът се отменя", както и сравнения на двата случая. "Сега чувам за щурм. Там има семейни проблеми. Ако на всеки семеен проблем казваме, че някой се е барикадирал... Нека да имаме уважение към хората. Няма постъпил сигнал, жалба или каквото и да е за пострадало лице, към момента. Няма сигнал, няма жалба. Това, че има по-емоционални хора, които имат семейни проблеми... МВР се занимава с разследване на престъпления", каза Светлозар Лазаров.

Кметът на село Черниче Иван Андонов съобщи в събота, че през нощта няма развитие на ситуацията с 40-годишния Васил. „Къщата все още е блокирана. Около нея има полиция. Мъжът не е излизал от дома си, все още е вътре. В къщата не са влизали полицаи. Отвън има психолог, който, когато мъжът се покаже, се опитва да разговаря с него”, обясни Андонов. По думите му, бащата на мъжа, който беше откаран в болница, е добре.

Жител на селото съобщи, че е отцепен районът около къщата на Васил Митков. По негови думи, около 10:00 часа е пристигнал микробус с още около десетина полицаи.

Уволнените от МВР заради Лясковец най-вероятно ще съдят полицията

Двамата служители на полицията във Велико Търново, които бяха посочени като главни виновници за провалената операция в Лясковец, най-ве...

Няма пряка опасност за жителите на симитлийското село Черниче, каза комисар Георги Костов, директор на Областна дирекция на МВР- Благоевград. Полицейските служители ще продължат да следят за обстановката в селото.

Кметът на Община Симитли Апостол Апостолов, каза още снощи, че бащата на мъжа не е бил бит, а е бил в лошо здравословно състояние. "Доколкото разбрах от полицията, в крайна сметка се оказва, че бащата не е бит, след като му е направен обстоен преглед в болницата в Благоевград. Поради тази причина, и тъй като майката с децата не са в къщата, а са при родителите си в съседното село, тези, които ръководят акцията, решиха да оставят шестима полицаи да дежурят около къщата през нощта, а всички останали да се изтеглят. Комплицирани са нещата. Вашите колеги казаха силни неща, които като че ли не са верни", каза кметът на Община Симитли. По думите му - за сина се знае, че преди две години е бил отвличан, нямало го е 6 - 7 дни, сега живее малко отшелнически. Има разни версии, говорят се разни неща. Иначе, преди това, беше едно много свястно, добро и работливо момче. Аз също бях изненадан, защото тези неща, свързани с отвличането, не ги знаех. Последните 2 години той почти не излиза от вкъщи, а ако излезе, стои пред тях. Когато излезе на улицата, на тротоара, като мине някои на улицата, той веднага се прибира.

Полицаят, който ръководеше акцията, ми каза, че бащата не е бил бит. Той първо беше откаран в болницата в Симитли, после е откаран в Спешния център в Благоевград. Това, което ми беше казано от полицая, ръководещ акцията, е, че според лекарите в Благоевград – бащата не е бит, а имал много заболявания, и не е бил в добро здравословно състояние.

Говорили са психолози и полицаи със сина, но явно човекът е бил в някакъв афект. Явно притесненията са идвали от това, че е имал законен газов пистолет. Може би, доколкото говорих с ръководството на полицията, затова, че той може би изпитва и някакъв страх, не искат да предприемат някаква акция", обясни кметът на Община Симитли.

Светлозар Лазаров: Най-достойно се държи майката на Петко

Най-достойно се държи майката на  Петко Петков, това каза главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров в предаването ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com