Червените подкрепят протестите на защитниците на българската гора

4455
Червените подкрепят протестите на защитниците на българската гора

БСП и Коалиция за България подкрепят протестите на защитниците на българската гора, сред които са не само еколози и природозащитници, а и много други граждани, водени от остро чувство за справедливост. Това се казва в декларация на парламентарната група, прочетена на днешното парламентарно заседание преди парламентарния контрол, съобщиха от пресцентъра на БСП.

"Ние сме "за" развитие на важните за икономиката и страната ни зимен туризъм и спортове. Убедени сме, че е необходимо национална програма за развитието на този сектор. Нужни са гаранции за защита и баланс на интересите на общините, на малкия и средния бизнес. Когато държавата предоставя ресурси, тя трябва да може да гарантира обществения интерес, като средствата, които се получават, бъдат насочени за модернизацията на инфраструктурата на тези обекти и за лесоустройствени практики", се казва в декларацията.

Цветанов на отчет за насилието на "Орлов мост"

В парламентарния контрол днес министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов ще отговаря на въпроси на сините депутати Ваньо Шарков ...

"Управляващи от ГЕРБ, когато срещнахте отпора на активни и съзнателни граждани, приложихте за пореден път тактиката на противопоставяне на една група българи срещу друга - тактиката "Разделяй и владей!". Това вероятно е особен вид „социален фракинг“, а по фракингите, знаем, че сте специалисти. Така противопоставихте зърнопроизводители на тютюнопроизводители, лекари - на пациенти, съд - на прокуратура. Насаждате омраза и днес, когато България има нужда от цялата си обществена енергия за постигане на съгласие за преодоляване на тежките последици от кризата, вие разединявате българското общество.

Организирахте политически контрапротести срещу справедливия гняв на хора, чиито гласове не искате да чуете. Проведохте контрапротест на пътя Е79 до Симитли в нарушение законодателството на България, без валидно издадено разрешение. Протестът беше предвождан от депутати и представители на ГЕРБ, охраняван и гарантиран от директора на РДВР - Благоевград. В последвалия контрапротест, проведен в София, използвахте и манипулирахте жителите на общините Банско, Разлог, Добринище, Сапарева баня, Дупница, Самоков, Смолян, Берковица. Излъгахте тези хора, че исканията на еколозите и президентското вето върху закона заплашват техните работни места и развитието на инфраструктурите на общините", се казва в декларацията.

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com