Чудотворна икона на Света Богородица отива във Видин

16857
Чудотворна икона на Света Богородица отива във Видин

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан на 20 октомври 2014 г., понеделник, в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски“, гр. Видин ще бъде донесена чудотворната икона на Света Богородица, намираща се в Лопушанския манастир „Св. Йоан Предтеча". Иконата ще бъде донесена от архимандрит Христодул, който е игумен на светата обител, предаде "Фокус". 

Иконата бе намерена зазидана в стените на манастирския храм, като по чуден начин за това бе известено на благочестива вярваща жена. От тогава до днес, безбройно множество вярващи от цялата страна посещават светата обител и се молят за здраве, утеха в скръбта и благословение от Божията Майка, Която на всекиго дава онова от което има нужда чрез благодатта и милостта на Спасителя - Господ Иисус Христос.

Откраднаха част от чудотворна икона в Бачково

Златният ореол на Исус от чудотворната икона на Света Богородица от Бачковския манастир изчезна мистериозно. Монаси подозират, че орнам...

Иконата ще бъде донесена в катедралния храм на Видин на 20 октомври в 17.30 ч. и ще бъде тържествено посрещната от храмовото духовенство и вярващ народ. След поставянето на светия образ в храма ще бъде извършено вечерно богослужение и ще бъде направена молитва пред светата икона за здравето и благословението на жителите на Видин и епархията.
Иконата ще остане във Видин за поклонение до 27 октомври, когато тържествено ще бъде върната на своето място в Лопушанския манастир.

Посещението на чудотворната икона на Божията Майка във Видин се организира във връзка с храмовия празник на катедралния храм на Видин, посветен на св. великомъченик Димитър Чудотворец, във връзка с духовния празник на град Видин и за благословение на земите на Видинска епархия и предпазване на населението от бедствия и неволи.

Всички, които желаят да се поклонят пред образа на Божията Майка ще могат да направят това всеки ден в указания период от 8:00 ч. до 18:00 ч.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com