ЦИК: Удостоверения за гласуване на друго място се издават до 12 януари

13907
ЦИК: Удостоверения за гласуване на друго място се издават до 12 януари

Хората, които искат да гласуват на място, различно от постоянния им адрес, могат да получат удостоверения за гласуване на друго място до 12 януари следващата година, обявиха от Централната избирателна комисия, предаде БГНЕС.

Удостоверенията за гласуване на друго място ще имат 9-цифрени уникални номера, уточни говорителят на Централната избирателна комисия Ралица Негенцова. Както и на други избори, така и на референдума, хората с увреждания могат да гласуват с придружител.

Говорителят на ЦИК Бисер Троянов уточни, че придружители не могат да бъдат членове на секционните комисии, представители на политически партии, на инициативните комитети и наблюдателите.

На 19 януари трябва да бъдат обявени избирателни секции, в които могат да гласуват хората с различни увреждания. Резултатите от социологическите проучвания в деня на референдума могат да се обявят след 19 часа на 27 януари.

ЦИК взе решение за проверка на подписката на инициативните комитети, които подкрепят алтернативната теза - против изграждането на нова атомна електроцентрала. Утре изтича срокът за регистрация на тези инициативни комитети. Условието към тях е да представят подписка със седем хиляди подписа.

Регистрираха Инициативен комитет против АЕЦ "Белене" (видео)

Инициативният комитет, който е срещу строителството на нова ядрена централа, внесе в ЦИК 14 830 подписа на български граждани, които ...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com