Цветанов на отчет за насилието на "Орлов мост"

5445
Цветанов на отчет за насилието на "Орлов мост"

В парламентарния контрол днес министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов ще отговаря на въпроси на сините депутати Ваньо Шарков и Димо Гяуров за наличие на тежковъоръжени сили на реда по време на протеста на "Орлов мост" на 13 юни 2012 г., поведението им и отношението на протестиращите младежи.

Общо въпросите към него са седем, между тях и питания на народни представители от КБ, свързани с последствията от взривовете в складовете в близост до пътен възел "Петолъчката", както и за спазване на режима за утилизация.

Четири са въпросите към Делян Добрев, министър на икономиката, енергетиката и туризма. Той ще отговори на депутати от КБ относно официално предложение на правителството към "Росатом" да вземе участие в изграждането на седми енергоблок в АЕЦ "Козлодуй", както и за възможна реализация на АЕЦ "Белене" като частен проект.

Не по-малко важна е и темата, която засяга милиони хора в България - повишаването на цените на електроенергията, въпрос за това към него има депутатът от КБ Георги Пирински. Рекорден брой въпроси на народни представители има към регионалния министър Лиляна Павлова - общо 20.

Тя ще отговаря за строителството на конкретни отсечки от магистрали, пътища, ремонти на пътни участъци и други. Само един въпрос има към правосъдния министър Диана Ковачева - тя ще говори за надстрояване на сградата на съда в Перник. В парламентарния контрол участие ще вземат и министрите – на образованието Сергей Игнатов и на земеделието - Мирослав Найденов.

Парламентът трябва да приеме ветото на президента

На заседание този следобед на комисията по земеделие и гори в парламента ще се разглежда ветото на президента Плевнелиев върху промен...

Редактор: Петър Проданов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com