Цветанов не знаел, че по негово време МВР проверява Марков

16321
Цветанов не знаел, че по негово време МВР проверява Марков

Не съм знаел, че МВР е проверявало Георги Марков. Това заяви бившият вътрешен министър и бивш вицепремиер Цветан Цветанов.

По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че бившият депутат от ГЕРБ, който вече е независим народен представител, е проверяван в продължение на две години заради възможна измама с ДДС. Проверката е станала в периода 2010 - 2012 година, когато Цветанов е вътрешен министър. В сутрешния блок на БНТ главният секретар на МВР Светлозар Лазаров попита дали не е оказван натиск върху Марков "да стои", след като сега се говори, че заради спряното досъдебно производство от прокуратурата за измама с ДДС Марков вече е можел да напусне ГЕРБ.

Сметната палата не е установила вреда за държавния бюджет с одита на МВР, казва Цветанов

В одита на МВР от Сметната палата се установява, че няма злоупотреба с републиканския бюджет. Нарушенията по отношение на стопанисване...

„Не съм знаел. Всеки един, който е бил издигнат от съответните структури на партия ГЕРБ, е представил съответните удостоверения, свидетелство за съдимост и бележка. Просто няма никакви данни”, заяви Цветан Цветанов. „Аз не знам до момента към Георги Марков да има обвинения. Ние работим с удостоверения от съответните компетентни институции”, уточни той.

Цветанов посочи, че не е говорил още с напусналия групата депутат. „В момента, в който разговаряме и обсъдим мотивите му за напускане от парламентарната група, ще дадем повече информация”, посочи той. „Всички колеги, които са били номинирани за кандидати за депутати, по оценките, които са дадени от съответните общински структури, са достойни хора. В тази посока – не бих искал да ги делим на достойни и недостойни”, коментира Цветанов.

„Може всичко да правите с мен, каквото си поискате и каквото прецените, но това да напишат днес в един вестник, че съм пребивал дъщеря си, е несериозно”, каза още Цветан Цветанов.

 

МВР е проверявало независимия Георги Марков цели две години

В продължение на две години МВР е проверявало сигнала за независимия вече депутат Георги Марков, подаден от "буден гражданин", през 2...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com