Църквата започва наказателни дела срещу монаси от Бачковския и Троянския манастир

30193
Църквата започва наказателни дела срещу монаси от Бачковския и Троянския манастир

Църковно-наказателни дела срещу игумена на Бачковския манастир Агатоникийският епископ Борис и йеромонах Кирил от Троянсака света обител започват по решение на Светия Синод на Българската православна църква. Това съобщи Западноеропейският митрополит Антоний, предаде bTV.

Причините са скандалните разкрития за недопустими действия на двамата духовници, които скандализираха обществото. В навечерието на изборите за Варненски митрополит се появи компрометиращо клипче за един от фаворитите за мястото – дядо Борис. Заради сексуалните сцени в него обаче то почти моментално бе изтрито от администраторите на най-големия световен сайт за видеообмен. Кадрите не показват лица, но от гласовете и телата авторите на компромата правят извода, че става въпрос за оргии в Бачковския манастир с участието на игумена му Борис, икономката Румяна и три монахини.

Синодът заседава за скандала в Троянския манастир

Светият синод ще заседава днес по доклада за скандала с монасите от Троянския манастир, съобщиха от духовната институция, цитирани от б...

Йеромонах Кирил от Троянската обител нашумя покрай разпространени клипове, в които разказа на свой секс партньор за гей аферите на монасите в манастира.

Игуменът на Бачковския манастир е преместен временно в Рилския манастир до приключване на процеса срещу него, а йеромонах Кирил може да остане без духовен сан и да бъде отлъчен от Българската православна църква.

Подобни Църковно наказателни дела не са завеждани през последните 20 години, от времето на разкола в БПЦ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com