Даниел Вълчев: В някои от учебниците има големи глупости

11313
Даниел Вълчев: В някои от учебниците има големи глупости

Решението да има три учебника по един предмет е добро, но не и перфектно. Само в няколко страни от ЕС има по един учебник по предмет - например Гърция. Това коментира бившият министър на образованието Даниел Вълчев.

Той добави, че е трудно да се сведат нещата до един учебник, тъй като е трудно да се избере най-големият специалист в дадена област.

Даниел Вълчев за Реформаторите: Ще затвори банката за конгреси ли?

Не е някакво откритие, че в Реформаторският блок има напрежение. Считаме, че е редно да седнем и да намалим това напрежение. Това каза ...

Вълчев: Темата за учебниците е неизчистваема. В някои от тях има големи глупости.

Бившият министър беше категоричен, че дебатът за тежестта на чантите на децата продължава още от негово време. Той си припомни как в шести клас се превивал от тежеста на учебниците и майка му коментирала проблема. Докато стигнал до единайсти клас вече ходел с една тетрадка и майка му го одумвала как е възможно това.

Обяснено беше още, че е хубаво е да се знае какво научава едно дете в училище. Защото непрекъснато някой говори как този или онзи предмет трябва да влезе в програмата. В тази връзка в ефира на БНТ Вълчев си припомни как в четвърти клас е имал 4 дни в седмицата по 5 часа и един - по 6. Същевременно децата му в шести клас имат по 6-7 часа на ден. Налице е тенденция за увеличаване на материята.

Не, няма няколко школи в Реформаторския блок. Преживяхме сътресенията около кабинета. Сега вървим заедно към изборите. Така бившият министър коментира състоянието на дясното обединение.

Даниел Вълчев напуска поста си в "България на гражданите"

Зам.-председателят на „Движение България на гражданите" Даниел Вълчев се оттегля от поста. Това стана ясно от негово писмо до Нац...

В допълнение той обясни, че няма амбиции да става кмет. Големият въпрос бил дали обединението може да излъчи кметове във всички по-големи областни градове.

Моето лично мнение е че трябва да се издигнат собствени кандидати на Реформаторския блок. Ако има безспорни кандидати, ще ги подкрепим. Така Вълчев коментира перспективата за подкрепа на кандидат на ГЕРБ.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com