Дават 6,6 млн. лева за построяването на културния център в Несебър

25989
Дават 6,6 млн. лева за построяването на културния център в Несебър
Снимка: Десислава Мирчева

Обществената поръчка за изграждането на прословутия културен център в Несебър е обявена в петък в АОП, съобщава сайтът burgas.topnovini.bg.

Прогнозната цена е 6 млн. и 600 хил. лв. с ДДС, което я прави най-голямата в национален мащаб за тази седмица, показва проверка в Агенцията за обществени поръчки. Срокът за нейното изпълнение е 24 месеца.

Уикенд посветен на любов и вино в Несебър

Фестивалът „Уикенд за любов и вино“ беше открит на 14 февруари в Несебър, а това е негово второ издание. Събитието се със...

Проектът предвижда изграждане на сграда за обществено обслужване в областта на културата и образованието в община Несебър. В нея ще се провеждат обществени мероприятия, както и учебни кръжоци, библиотечна и театрално-сценична дейност. Новопроектираната сграда е свободностояща и се състои от сутеренен етаж с подземен гараж и обслужващи помещения и четири надземни етажа. Обемно-пространствено сградата се състои от три корпуса – южен, северен и централен /атриум/, свързващ другите два. Вертикалната комуникация се осъществява посредством два комуникационни възела с естествено осветление – затворена стълбищна клетка и товарен асансьор в обслужващата част на сградата, както и два броя панорамни асансьори и представително стълбище в атриума на сградата.

Според поръчката строително-монтажните работи ще продължат две години, като избраният изпълнител ще работи по вече готов проект. Обектът се финансира от общинския бюджет, а срокът за участие е до 31 март. Право да кандидатстват в търга имат компании и обединения, които са реализирали оборот от строителство за минимум 5,5 млн. лв. през последните три години. При оценяване на предложенията минимална тежест от 30% ще има ценовото предложение на участниците, а максимално – срокове за изпълнение, гаранция и отстраняване на дефекти – 70%.

Срокът за получаване на документация за участие в поръчката е 21 март 2014 г., а срокът за получаване на оферти или заявления за участие е 31 март. Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 1 април в 10,00 часа в сградата на Община Несебър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com