Дебатите за държавата на "Ранобудните студенти" се бавят

18154
Дебатите за държавата на "Ранобудните студенти" се бавят

Обществените дебати, които "Ранобудните студенти" обещаха в края на миналата година, може въобще да не се състоят, съобщава вестник "Сега".

Причината е, че повечето студенти не се чувстват достатъчно подготвени и уверени в себе си, за да участват в дискусиите. В момента щабът на студентите е от 88 души.

На 13 декември в аулата на СУ Ивайло Динев от "Ранобудните студенти" заяви, че дебатите и кръглите маси ще започнат от началото на януари. Той обясни, че проблеми и начини за решаването им ще се търсят в общо девет ресора, разделени по министерства. Във всеки от тях трябва да се включат по осем студенти, четирима експерти и четирима общественици.

В момента в секторите "Регионално развитие" и "Труд и социална политика" все още никой не се е записал. В останалите студентите, които са изявили желание да участват, са по един-двама. Това е причината "Ранобудните" да не се обвързват в конкретни дати за провеждането на дебатите. Като краен вариант е възможно едни и същи хора да участват в дискусиите на няколко ресора, стига да не се застъпват по време.

Идеята за обществени дебати е още от самото начало на окупацията на Софийския университет. Провеждането им трябва да премине през три етапа: конкретизация на проблемите, търсене на решения и гласуването им. Студентската инициатива цели да се излезе с готови решения, които политиците да чуят и да приложат при управлението на държавата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com