Денков: Трябва време да се отреагира на авариите (ВИДЕО)

4195
Денков: Трябва време да се отреагира на авариите (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Трябва време да се отреагира на авариите. Това каза премиерът акад. Николай Денков на брифинг в Министерски съвет след съвещание заради усложнената зимна обстановка. 

Той увери, че са мобилизирани всички екипи на аварийните дружества. ОЩЕ: 1110 снегорина работят в цялата страна, приоритет са автомагистралите

"Продължава да се разчистват пътищата. Има няколко области, в които това е изключително трудно, защото снеговалежът продължава, комбиниран със силни ветрове. Няма как да имаме чисти пътища, докато не се подобри метеорологичната обстановка. В Шумен, Силистра и Разград ще продължи да бъде тежко и през следващите часове", каза Денков. 

Спасените хора

Премиерът уточни, че над 100 човека през тази нощ са били освободени от снежни капани благодарение на усилията на различните институции. "Отново искам да благодаря на всички институции, които работиха тази нощ", добави Денков. Бедстващи хора: Евакуираха 9 души, сред които и деца в Разград

Учебнияг процес утре

"Събираме вече информация за това как ще протече учебния ден в понеделник от всички регионални управления на образованието трябва спешно да изпратят информация дали се предвижда преминаване към обучение в електронна среда или няма да могат да се проведат занятията", добави Денков.

Населени места без ток

От думите на премиера стана ясно, че над 1000 населени места все още нямат подаване на ток. ОЩЕ: Васил Терзиев: Обстановката е тежка, има проблеми и с тока (ВИДЕО)

"Това е нещо, което може да се предвиди, но няма как да се предотврати в сроковете, в които може да се реагира в момента. Още от вчера всички областни управители направиха срещи на координационните си щабове, за да се подготвят за това, което се случи нощес и тази сутрин", каза още министър-председателят. 

От своя страна министърът на енергетиката Румен Радев допълни, че тази обстановка не е неочаквана, както и че са засегнати 16 подстанции, като половината са с възстановено електрозахранване. 

Стана ясно, че проблеми има все още без захранване са подстанциите Златна Панега, Тетевен, Ботевград, Зелин Крън, Каолиниво. 

Ще се включи ли армията в почистването

Министърът на отбраната обърна внимание, че Българската армия поддържа 24 формирования в готовност за действие като случаи като този и действа по заявка. 

„Тази сутрин около 4.20 ми се обади областният управител на област Велико Търново и дадох разрешение екипи от Националния военен университет да се включат към разчистването. Към момента няма постъпили други заявки, доколкото разбираме от колегите, не се налага“, каза Тагарев. ОЩЕ: Пеевски: Г-н Денков, сняг онлайн не се чисти

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Обучителният център на BILLA в София отваря врати за посетители

Съдилищата не искат да гледат дела срещу кадруването в държавните фирми

Укрепват подпорната стената, която рухна на АМ "Струма" (СНИМКИ)

Теглят номерата на машините за удостоверяване на вота 2 в 1

Прогноза за времето - 29 април 2024 г. (понеделник)

Най-важните новини за деня: 28 април 2024 г.

Седмична прогноза за времето за 29 април - 5 май 2024 г. (ГРАФИКА)

Добри новини за храните на борсите

Натоварен трафик по границите с Румъния

Кой става ротационен председател на СЕМ за 6 месеца

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com