Джок Полфрийман има забрана да напуска страната?

2349
Джок Полфрийман има забрана да напуска страната?
Снимка: БГНЕС

Джок Полфрийман има забрана да напуска страната. Тя е била наложена още при ареста му след убийството на Андрей Монов и не е отменена, съобщи NOVA като се позова на свои източници. Процедурата по преразглеждане на предсрочното му освобождаване вече е в ход.

Тази вечер близки на убития студент протестираха с искане австралиецът да бъде върнат зад решетките. Шествието им тръгна от НДК и завърши пред Съдебната палата. Джок Полфрийман вече има пасаван, но има и забрана да напуска България, научи NOVA. Тя е била наложена, още когато е започнало делото срещу австралиеца.

Ясен е съдията по делото за отмяна на освобождаването на Полфрийман

Върховният касационен съд ще заседава на 23 октомври по искането на главния прокурор да бъде спряно действието на съдебния акт, с който...

„МВР чака в момента всички нужни документи, за да напусне този човек страната. МВР ще изпълни решение на съд тогава, когато всичко е ясно”, каза Стефан Балабанов, зам.-министър на вътрешните работи.

От Министерството на правосъдието поддържат тезата, че Полфрийман не се е поправил в затвора. И изнесоха данни, че мъжът кроял планове за бягство, а в последно време се държал арогантно с надзирателите.

„Този човек е с ниво на агресивност много по-високо от средното. Той е бил такъв в момента, в който е извършил престъплението, беше такъв и при нас през всичките тези 12 години. Той беше такъв и в момента, в който излезе от затвора”, заяви Николай Проданов, зам.-министър на правосъдието.

От Нова телевизия потърсиха коментар по случая и от заместник-главния прокурор Иван Гешев. „Аз имам три деца, така че каквото и да кажа по този случай, има опасност то да бъде повлияно от емоции и коментарът да не е професионален. Затова няма да коментирам случая с убиеца Джок Полфрийман”, заяви Иван Гешев.

Градският съд върна във ВКС делото за освобождаването на Джок Полфрийман

Софийският градски съд отново изпрати на ВКС делото по искането за условно предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман с изпълнени указ...

От правосъдното министерство поставиха под съмнение и висшето образование на бившия арестант. Именно то беше посочено сред мотивите за предсрочното му освобождаване. „Твърдеше, че учи, аз лично имам дълбоко съмнение. В неговото досие няма официален документ, че е взел изпит. Имаше едни удостоверения, които могат лесно да се манипулират”, заяви Проданов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com