Днес май няма да вали

15259
Днес май няма да вали
Снимка: Thinkstock

Времето над Западна България ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но ще остане почти без валеж. Над останалата част от страната ще бъде със значителна облачност и на места ще има превалявания - предимно слаби. Към края на деня и над източната част от страната облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Вятърът ще е от северозапад - слаб, в Източна България временно умерен. Максимални температури между 23° и 28°, в София около 23°. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Атмосферното налягане ще е малко по-високо от средното за месеца и през деня ще се задържи почти без промяна.Над Черноморието облачността ще е значителна. На места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, временно умерен северозападен вятър. Максимални температури 23-24°. Температурата на морската вода е 19-20°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. В планините ще духа умерен, временно силен северен вятър. Облачността ще е по-значителна над масивите от Централна и Източна България, а в следобедните часове и над Западна.

Предимно облачно и хладно за юни

Днес времето ще е неустойчиво, предимно със значителна облачност, отново с краткотрайни превалявания, след пладне до полунощ и с гръм...

На места ще превали дъжд. Възможно е и да прегърми. Максимална температура на 1200 метра 16°, на 2000 метра около 9°. В събота преди обяд ще преобладава слънчево време, но след това отново на места, главно в източната половина от страната и в планинските райони ще превали и прегърми. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Температурите слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 25° и 30°. В неделя и понеделник отново на много места ще има валежи и гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от североизток и в Източна България ще е умерен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Отиде си именит пловдивски писател
Отиде си именит пловдивски писател

Големият пловдивски писател Здравко Попов ни напусна на 85 -годишна възраст. Тъжната новина за неговата кончина съобщи съпругата му - актрисата...