Днес над по-голямата част от страната ще е облачно

1786
Днес над по-голямата част от страната ще е облачно
Снимка: Actualno.com

Днес над по-голямата част от страната ще е облачно. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има през деня в южните райони. 

Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. През деня в Дунавската равнина вятърът временно ще се ориентира от север. Минималните температури ще са между 3° и 8°, а максималните – между 16° и 21°, по-ниски в северните райони – между 10° и 13°. Атмосферното налягане е около средното за март и ще се понижава.

Идва затопляне, максималните температури ще бъдат между 14° и 19°

Днес над по-голямата част от страната денят ще започне със слънчево време. От запад облачността, средна и висока, ще се увеличава и впл...

Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метерология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН).

Над Черноморието ще е предимно облачно със слаби превалявания, главно в северните райони. Ще духа слаб до умерен вятър, по Северното Черноморие предимно от изток, а по Южното от югозапад. Максималните температури ще са от 8°-11° по северното крайбрежие до 17° - 20° по южното. Температурата на морската вода е 8 - 9°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

Над планините ще е предимно облачно, но след обяд над масивите от Южна България облачността временно ще се разкъса. На много места ще превали слаб дъжд, над 2 000 метра – слаб сняг. Ще духа силен, по билата до бурен вятър от запад-югозапад, но след обяд постепенно ще отслабва. Максимална температура на височина 1 200 метра около 11°, на 2000 метра – около 4°.

В сряда на много места из цялата страна ще вали дъжд. Вятърът в повечето райони ще е южен, в източната половина от страната ще бъде умерен и силен. В Централна Северна и в Южна България температурите ще са все още високи, максималните - до 15° - 20°; в северозападните райони вятърът ще е северозападен и там дневните температури ще бъдат чувствително по-ниски: 6° - 10°; по-ниски ще са и в североизточните райони, където вятърът отначало ще е източен: около 10° - 12°.

Максималните температури днес ще бъдат между 11° и 16°

Уикендът започва с разкъсана облачност, значителна над Източна България, където след обяд, на места ще превали слаб дъжд. На 19 март п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com