Днес преди обяд ще преобладава слънчево време

16746
Днес преди обяд ще преобладава слънчево време
Снимка: Getty Images / Guliver

Днес преди обяд ще преобладава слънчево време, а след обяд с развитие на купеста облачност, повече над Северна България и планините, където на отделни места за кратко ще превали и прегърми. В крайните източни райони ще духа до умерен североизточен вятър.

Температурите слабо ще се повишат и в по-голямата част от страната максималните ще бъдат между 29° и 34°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Орлин Лазаров.
Временни увеличения на облачността ще има преди обяд по Северното Черноморие. По Южното ще преобладава слънчево време. Вятърът по крайбрежието ще е до умерен от североизток. Максималните температури ще са между 27° и 29°, а температурата на морската вода е около 26°. Вълнението ще е 2-3 бала.

Все още не са изключени локални поройни наводнения

По прогноза на НИМХ днес след обяд ще превали слабо, главно в източните и планинските райони. Очаквани количества - средно между 1 и ...

Преди обяд над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще е с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност и само на отделни места краткотрайно ще превали. По високите части ще духа умерен североизточен вятър, към края на деня от изток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 23°, на 2000 метра – около 15°.

В неделя ще преобладава слънчево време, след обяд над западната половина от страната с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност; на отделни места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максимални температури между 29° и 34°. В началото на следващата седмица над Западна България ще има и по-мощна, купесто-дъждовна облачност и на места там ще има превалявания и гръмотевици. Температурите слабо ще се понижат. Над източната половина от страната ще бъде предимно слънчево.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com