X
 
 

До месец започва пренасочване на вода от Владайския канал към язовир "Студена"

2306 0
До месец започва пренасочване на вода от Владайския канал към язовир "Студена"
Снимка: Actualno.com
До месец ще започне пренасочване на вода от Владайския канал в язовир "Студена". Това каза за БНТ кметът на Перник Станислав Владимиров. Краткосрочната мярка е най-бързият временен вариант за справяне с водната криза в общината.

Малко по-рано днес стана ясно, че водата в яз. "Долна Диканя", който беше първата идея на МРРБ за бързо спасяване на положението с нивото на яз. Студена, не е годна за пиене. Днес при парламентарния котрол това заяви зам.-министър Николай Нанков.

Прокуратурата разследва причините за водния режим и действията на ВиК Перник

Окръжната прокуратура в Перник започна проверка във връзка с водната криза и въведения воден режим. Чрез Върховна административна проку...

Режимът в Перник и околните села продължава, а вчера управителят на ВиК Перник - инж. Иван Витанов беше освободен от поста си.

Четвърти ден продължава режимът в Перник. Вода обаче почти не е спестена, а дългосрочни решения на проблема с пресъхващия язовир "Студена" все още няма.

Ефектът от водния режим засега не е такъв, какъвто всички ние желаем и такъв, какъвто трябва да е по изискванията на МОСВ - да се ограничим в рамките на разход на питейна вода от язовир "Студена" в 1 млн. кубика месечно. Засега не сме в тези параметри, подчерта кметът на Перник Станислав Владимиров.

Загубата на вода заради аварии е близо 70%. Затова екипи от Благоевград и Кюстендил ще помагат за поправка на водопреносната мрежа. А до месец вода ще се набавя и от Владайския канал.

Четвърти ден от кризата в Перник: Хората искат още виновни да понесат отговорност

Четвърти ден продължава кризата с безводието в Перник и околнаите села. Водата от язовир "Долна Диканя" не е годна за пиене, остава сам...

"Той е с 15 литра в секунда в момента отток, надяваме се да се повиши от дъждовете, които бяха и по най-бързия начин да се включи към пречиствателната станция на язовир "Студена".

След оставката на управителя на ВиК  Перник, граждани настояват всички замесени да си понесат отговорността, каза Владимиров.

Днес перничани ще внесат подписка с исканията си в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съобщава БГНЕС.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители