Домакини сме на 126-ата сесия на Комитета на министрите на Съвета на Европа

223
Домакини сме на 126-ата сесия на Комитета на министрите на Съвета на Европа
Снимка: БГНЕС

Днес, 18 май, България ще бъде домакин на 126-ата сесия на Комитета на министрите на страните членки на Съвета на Европа.

Събитието, което ще бъде председателствано от министъра на външните работи Даниел Митов, отбелязва приключването на шестмесечното Българско председателство на Комитета на министрите на Съвета на Европа и предаването на председателството на Естония. 

България ще помага на Албания за евроинтеграцията

България ще оказва подкрепа на Албания в областта на европейската интеграция. Външните министри на двете държави Даниел Митов и Дитмир ...

В сесията ще вземат участие високопоставени представители от всички 47 страни членки на Съвета на Европа, сред които 17 министри на външните работи. Сред потвърдилите участие в срещата са Генералният секретар на Организацията Торбьорн Ягланд, Председателят на Парламентарната асамблея Педро Аграмунт, Председателят на Европейския съд по правата на човека Гуидо Раймонди, както и външните министри на Албания, Армения, Грузия, Естония, Кипър, Лихтенщайн, Малта, Молдова, Монако, Португалия, Република Македония, Сан Марино, Сърбия, Турция, Украйна,Унгария и Черна гора. 

Събитието ще бъде открито от президента Росен Плевнелиев. В рамките на деня са предвидени разговори на държавния глава в министрите на външните работи на Албания, на Кралство Белгия и на Естония.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com