Двама полицая са пострадали при протеста на Орлов мост

12872
Двама полицая са пострадали при протеста на Орлов мост

Двама полицаи получиха наранявания вчера по време на продължаващите протестни действия в района на "Орлов мост", съобщиха от пресцентъра на МВР.

След сблъсък с младежи един от служителите е със сериозна травма на колянната става, а другият - с множество натъртвания. Общо 11 протестиращи, две от които – жени, са отведени снощи в столичното Първо районно за неизпълнение на полицейски разпореждания.

Съставени са им актове по чл. 55 от Закона за МВР, след което са освободени. С оглед опазване на реда и недопускане на противообществени прояви и днес Столичната полиция ще бъде в готовност да реагира.

Припомняме, че няколко хиляди граждани, се събраха снощи, за да блокират "Цариградско шосе" в знак на протест срещу промените в Закона за горите. Мотото на втория пореден протест в центъра на кръстовището на Орлов мост беше "Г-н Президент, елате при нас! Искаме вето на Закона за горите!", тъй като основното искане на гражданите е държавният глава Росен Плевнелиев да наложи вето на новите текстове в спорния закон. Над 10 души бяха задържани.

До масовите протести се стигна, след като депутатите приеха на 13 юни промените в Закона за горите. Народното събрание прие спорните текстове в Закона за горите, с които ще се даде възможност без промяна на предназначението на земите да се строят ски писти и лифтове. Тази вечер природозащитниците отново ще протестират на Орлов мост.

"Аз съм българче" срещу "аз съм депутатче"

Аз съм българче. Обичам наште планини зелени, българин да се наричам - първа радост е за мене. Това гласи откъсът на едно от най-ем...

Редактор: Петър Проданов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество