Дъждът в София доведе до дерайлирал трамвай по линия номер 10*

23081
Дъждът в София доведе до дерайлирал трамвай по линия номер 10*
Снимка: БГНЕС

Проливният дъжд в София доведе до инцидент с трамвайте - трамвай дерайлира при Летния театър на бул. "Драган Цанков".

Инцидентът е станал по линията на трамвай номер 10. Засега не е ясно дали има пострадали. Трамваите от линия 10 ще обръщат временно на пл. "Журналист". Движението е възстановено към 18:15 часа.

Това не е първи случай на проблеми с трамваи в столицата, след като през тази зима имаше закъсали превозни средства от новите трамваи, които имат нисък под и не можеха да преминат при малко повече натрупан сняг по релсите.

Трамвай блъсна възрастен мъж на бул. "Цар Борис III"

Възрастен мъж е бил блъснат от трамвай на столичния булевард "Цар Борис III", съобщиха от МВР. 80-годишният човек е настанен в спешния ...

Проблемите след дъжда

Вследствие на мълния светофарът при НДК под моста на влюбените в момента не работи. Трамваите по линия 5 в момента не стигат до Княжево, а въртят на "Никола Петков". Причината е влязъл лек автомобил в обособеното трасе на трамвая при спирка Райска градина.

15 сигнала са получени в пожарната заради проблеми с наводнения. Най-много сигнали има за кв. Лозенец, където нивото на водата е около 15 см.

Най-тежко е положението в подлеза на НДК, където има около 10-15 см вода, съобщи БНР. Същото е и на кръстовището на бул. България и бул. Гоце Делчев. Има изпратени екипи на ПБЗН, които отводняват районите. Има сигнал за паднало дърво в центъра на София.

Част от магазините в подлеза на Министерски съвет също са наводнени. Повечето от сигналите са свързани със запушени шахти. В кв. Младост е затруднено движението по бул. Александър Малинов заради високото ниво на водата.

* Информацията е актуализирана

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com