Държавата дава 180 млн. лв. за 14 пътни обекта

913
Държавата дава 180 млн. лв. за 14 пътни обекта
Снимка: БГНЕС

250 км от пътната мрежа ще бъдат ремонтирани с пари от Оперативна програма "Региони в растеж" (ОПРР). 180 млн. лева ще бъдат разпределени между 14 пътни обекта. Сред тях са пътят към Леденика, пътищата Варна-Добрич, Стара Загора - Раднево, Севлиево-Габрово и други.

Очаква се ремонтните дейности на отделните участъци да продължат между 26 и 36 месеца, а повечето да бъдат успешно завършени през 2018 г.

Държавата ще похарчи между 10 и 20 млрд. лева за пътища до 2022 г.

Три сценария за пътищата у нас са заложени в приетата от правителството ревизирана Стратегия за развитие на пътната инфраструктура 2016...

До края на лятото пътната агенция трябва да определи кои ще са пътищата, които ще бъдат ремонтирани през следващата годината, за да може още с началото на строителния сезон да започне рехабилитацията им. Това ще бъдат основно участъци от пътната мрежа в Северна България, предаде Дарик.

Договорите за одобрените проектни предложения ще бъдат подписани от зам.-министъра и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова и председателя на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров.

Инвестициите са предназначени за подобряване на достъпността на българските градове и тяхната свързаност с TEN-T мрежата, което ще доведе до по-добро социално и регионално сближаване и осигуряване на възможности за развитие на техния специфичен икономически потенциал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com