Държавата дава по 375 лева на близките на починалите край Своге

1446
Държавата дава по 375 лева на близките на починалите край Своге
Снимка: БГНЕС

Агенцията за социално подпомагане ще отпусне еднократна помощ в размера на 375 лв. на близките на загиналите и на пострадалите при тежката катастрофа край Своге.

Въпросната сума е максималната, предвидена от закона, уточни социалният министър Бисер Петков в сутрешния блок на Нова телевизия.

Нинова поиска оставката на правителството заради трагедията край Своге

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска оставката на премиера Бойко Борисов и цялото правителство заради катастрофата в Своге при която з...

Той подчерта, че потърпевшите от трагедията няма да бъдат принудени да чакат по гишета, за да получат средствата. Служители на агенцията ще ги посетят по домовете им, където ще бъдат оформени необходимите документи.

Социалният министър коментира и наболялата тема за проблемите на хората с увреждания. Той обясни, че отпадането на зашитата им от уволнение е станало по предложение на организациите на самите хора с увреждания.

"Нормално е те да бъдат източник на работна сила, но трябва да се съобразяваме и с твърденията на работодателите, че дадено лице може да не е пригодно да извършва определена дейност. Уволнението ще става само с предварително индивидуално разрешение от Агенцията по труда", обясни Петков.

Той подчерта, че ако даден работодател не може или не желае да попълни квотата за назначения на хора с увреждания, то той е задължен да внася т. нар. компенсационна вноска във Фонда за заетост на хората с увреждания. В неговия управителен съвет е предвидено да членува и човек от национално представителните организации на работодателите.

Сидеров ще поиска от МРРБ всички договори с "Трейс Груп Холд"

След тежката катастрофа край Своге, при която загинаха 17 души, от партия "Атака" съобщиха, че още в първите дни от работата на Народно...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...