Държавата започна акция срещу нелегалния внос, но само на един ГКПП

7340
Държавата започна акция срещу нелегалния внос, но само на един ГКПП
Снимка: БГНЕС

На границата с Турция започна мащабна операция против нелегалния внос. Акцията идва ден, след като премиерът Бойко Борисов обвини службите по границата, че работят като организирана структура за контрабанда.

Още двама митничари от „Капитан Андреево” са арестувани в четвъртък за участие в контрабанден канал. Единият от последните задържани митнически служители вече е уволняван веднъж - заради вземане на рушвети, но впоследствие съдът го връща на работа в системата, съобщава БТВ.

Двама служители от ГКПП "Капитан Андреево" обвинени за длъжностно престъпление

Днес, 9 април ОП-Пловдив привлече като обвиняеми митническите инспектори от митнически пункт „Капитан Андреево“ Красимир До...

Спецслужби и жандармерия влязоха на „Капитан Андреево” не за да ловят корумпирани митничари, а да помагат на службите по границата в борбата с контрабандния внос. Почти всеки ТИР на пункта бе подложен на физически конрол. Засега акцията върви само на този ГКПП. 

Хладилните камиони задължително преминаваха и на рентген. Шофьорите обаче останаха скептични към акцията. „Отчитане на дейност е това, нищо друго. тези служби които правят операцията, те знаят откъде идва контрабандата”, коментира шофьорът на камион Муса Калъч.

 

При нормални условия на границата малка част от влизащите тирове подлежат на щателен контрол. По метода анализ на риска през ренген минават само съмнителните пратки.

Марица пак се вдигна, "Капитан Андреево" отново пред наводняване

Река Марица вдигна нивото си в Свиленград до над критичното от 5 метра по обяд, а пред ГКПП "Капитан Андреево" отново взе да се събира ...

Мащабната операция на МВР на граничния пункт предизвика огромно задръстване от тирове.

Засега не е ясно колко време спецслужбите ще стоят на границата, нито защо мащабната операция против контрабандата се ограничава само до един граничен пункт.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com