Единственият изход бил оставка на Цветанов или вот на недоверие!

3758
Единственият изход бил оставка на Цветанов или вот на недоверие!
Политиката на това правителство е всеки да се чувства заплашен, посочи лидерът на БСП

Лидерът на БСП Сергей Станишев отново се закани на властта и поиска отстраняването на Цветан Цветанов.

"Единственият изход е оставката на министъра на вътрешните работи, а в противен случай – вот на недоверие. За пореден път председателят на Народното събрание отклони поредица от въпроси, които вълнуват българските граждани по отношение на действията на МВР, които засягат и компетентността на министъра, и политиката, която води. Това, което се случи – да дойде министърът и да изчете пропагандна лекция, вместо да отговори на реални въпроси, беше безобразие. Във всяко правителство е имало случаи и на злоупотреба със сила, и на полицейско насилие, но е важно каква е реакцията на министъра и на държавата. Нито веднъж министърът на вътрешните работи не прояви разкаяние, корекции в действията. Винаги той излиза с една теза – ние се борим срещу организираната престъпност и корупцията и който дръзва да се противопостави, подпомага организираната престъпност – това са тезите на Цветанов. Тук става дума за политика на държавата, защото всеки гражданин или съсловие може да бъде изкаран престъпник. Когато излязоха да стачкуват лекарите или фермерите, всички застанаха срещу тях. Политиката на това правителство е всеки да се чувства заплашен. Най-фрапантен е случаят с убитото момиче от Перник – не виждам какъв напредък е постигнало МВР. Има убито момиче, отвлечено, но се мълчи за това, защото отвличания в България няма. Когато приравнихте отвличанията към убийствата, ние казахме, че този, който убива, няма да има преградата да опази живота на отвлечения”, каза Сергей Станишев.

Скандал в НС. Костов нарече Цветанов "страхливец"!

Със сериозен скандал мина изслушването на вътрешния министър Цветан Цветанов в Народното събрание. Той се появи в парламента, за да отг...

За случаите в Мировяне и Скравена, Станишев заяви, че дори обвиняемият има своите права.

„Като реакция - имаме пазене на министъра на вътрешните работи на всяка цена. Мотивите са ясни – г-н Цветанов е явният изпълнител и идеолог на изборната политика на ГЕРБ – натиск и купуване на гласове. Стоейки зад гърба на министъра, поемате лична отговорност за тази политика”, обърна се Станишев към премиера Бойко Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество