Едва две сгради са санирани с европари досега

18326
Едва две сгради са санирани с европари досега
Снимка: БГНЕС

Година преди изтичането на крайния срок с европейски пари са санирани едва две сгради. При това документите им все още не са готови.

С 50-те милиона лв. безвъзмезна финансова помощ за периода 2007-2013 г. очакванията бяха да се обновят около 200 сгради.

Блокираните в КТБ средства за саниране на жилища са защитени

Министерството на регионалното развитие увери, че работи за ускоряване на проектите за саниране на жилища. Очаква се до 10-ти септемвр...

Тепърва обаче МРР и сдруженията на собствениците бистрят нови споразумения за финансова помощ. Една от причините за това е фактът, че КТБ остава затворена, а тя трябваше да отпуска нисколихвени кредити за голямото саниране.

Пред Нова телевизия заместник-министърът на регионалното развитие Ангел Петров успокои, че програмата не е пред провал и ще се състои. Той прогнозира, че до края на ноември институцията ще излезе от "дупката", в която е попаднала. 

На въпрос дали ще могат да бъдат обновени всички сгради, Петров отговори не. Той обаче беше категоричен, че програмата няма да се провали. Очакванията са от 180 предварително заложени сгради 120 да бъдат санирани.

График за изпълнение на санирането е разписан, увери заместник-министърът. Той допълни, че вероятно новото споразумение ще бъде готово до края на следващата седмица. Подготвянето му е започнало в края на месец август.

443 млн. лв. за саниране ще иска България до 2020 г.

Около 443 млн. лв. за саниране на административни и жилищни сгради са предвидени до 2020 г. по новата оперативна програма “Регион...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com