Експерти от три континента обсъждат състоянието на библиотеките у нас

1033
Експерти от три континента обсъждат състоянието на библиотеките у нас
Снимка: БГНЕС

Експерти от три континента ще обсъждат съвременната роля на обществените библиотеки на втория форум „Библиотеките днес“, съобщава БГНЕС.

Ще бъде представено и национално проучване за състоянието на сектора у нас.

НДК грейва в червено и зелено в подкрепа на обществените библиотеки

Тази вечер фасадата на НДК ще бъде осветена в червено и зелено (цветовете на Фондация Глобални библиотеки - България) като знак за по...

Ролята на обществените библиотеки за устойчивото развитие на местните общности и подобряване качеството на живот на гражданите ще бъде във фокуса на втория Национален форум „Библиотеките днес“ 2017, организиран от Фондация „Глобални библиотеки – България“, съобщиха организаторите. Събитието с участието на близо 50 експерти от три континента и над 450 представители на библиотечните среди от цялата страна ще се проведе от 9 до 11 ноември в хотел Рамада, София, под патронажа на Президента на Република България Румен Радев.

Ще бъде поставен акцент върху потенциала и приноса на библиотеките за постигане целите на ООН за устойчиво развитие като качествено образование, добро здраве и благополучие, изкореняване на бедността, достойни условия на труд и икономически растеж, устойчиви градове и общности.

В рамките на форума ще бъдат представени и резултатите от национално проучване сред библиотеки, общинска администрация и граждани. То е проведено в рамките на цялостния преглед на състоянието на обществените библиотеки в България, който Фондация „Глобални библиотеки – България“ осъществява всяка година.

Специално участие в „Библиотеките днес“ ще вземат старши директорът на програма “Глобални библиотеки” във фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ (САЩ) Дарън Хорнер, президентът на на Африканската федерация на библиотечните асоциации и институции (AfLIA) Джон Цебе, изпълнителният директор на Националната асоциация на библиотекарите и обществените библиотеки в Румъния (ANBPR) Йоанна Крихана, представители на Финландската библиотечна асоциация и др.

Държавата увеличава парите за музеи, галерии и библиотеки

Правителството одобри промени в решението си за приемане на стандартите за делегираните от държавата дейности с натурални и стойностни ...

На галавечеря на 9 ноември ще станат ясни носителите на първите годишни награди на фондация “Глобални библиотеки - България” за подкрепа на работата на библиотеките в страната. Във втория и третия ден на форума участниците ще могат да участват в няколко тематични сесии, посветени на новите тенденции в библиотечната дейност у нас и по света, в изграждането на партньорства и доброволчески кампании, управление на проекти, брандинг и онлайн маркетинг на библиотеката и др.

Сред гостите на събитието са евродепутати, председатели и членове на комисии към Народното събрание, представители на министерства и държавни агенции, кметове, дипломатични мисии, културни институции, академичната общност, бизнеса, неправителствени организации и водещи експерти в сферата на маркетинга, брандинга и електроните услуги.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Кой има имен ден днес, 18 април, 2024 г. Честито!

След поредния протест: Започва ремонт на водопровода на село Брестовица

Прогноза за времето - 18 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 17 април 2024 г.

Искат почти двойно поскъпване на таксата за личните карти

Адвокатът на Живко Коцев: Ще докажем, че е невинен (ВИДЕО)

Д-р Николай Василев: Нужна е промяна в структурата на обществото (ВИДЕО)

50% по-изгоден пазар за Великден до 21 април

4 салона за красота в София за перфектна визия

Времето утре - 18 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com