Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Емил Джасим иска оставка на депутат заради парите на ръка в парламента

17 декември 2021, 11:07 часа • 11090 прочитания

"Като редови член на една от партиите, съставляващи "Демократична България", искам ВЕДНАГА оставката на депутата Иван Димитров, издигнат от ДСБ и избран от листата на ДБ в Благоевград, който не само лъже в парламента, че няма банкова сметка, ами е потънал в дългове, поради които има запори, но и не е плащал издръжката на децата си с години". Това написа в публикация във фейсбук профила си популярният учител по история Емил Джасим.

Изказването му идва след като в парламента бе поставена на дневен ред темата за това как да си получават заплатите депутатите в парламента - на ръка или по банков път. Вчера (16 декември) те решиха да се възползват и от двете опции, не задължително по банков път. Това прие Временната комисия, която се занимава с новия правилник на Народното събрание. Решението обаче следва да бъде одобрено и в пленарна зала днес.

Джасим разкритикува депутата от ДБ, като според него Димитров "влиза в пълен конфликт с една от основните позиции на "Демократична България" за нуждата от въвеждане на електронна идентификация на гражданите и за дигитализиране на колкото се може повече административни услуги".

Припомняме, че Божидар Божанов, новият министър на електронното управление, дойде именно от редиците на ДБ.

"Няма как в парламентарната група на ДБ да остане подобен лишен от елементарно приличие човек, който очевидно с действията си е срещу всичко онова, за което ние в Демократична България с години с борим... Вярвам, че депутатите на ДБ ще гласуват в зала плащането да е само по банка", написа още Емил Джасим.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес