Епископ Сионий пусна в отпуска монасите, обвинени в хомосексуализъм

22302
Епископ Сионий пусна в отпуска монасите, обвинени в хомосексуализъм
Снимка: БГНЕС

Епископ Сионий, новият игумен на Троянския манастир, даде отпуска на монасите, обвинени в хомосексуализъм. Двамата духовници, за които се смята, че са организирали оргии в светата обител, остават извън храма и неговия живот до решението на Светия синод. 

Най-висшата инстанция ще се събира през юни и аз се надявам тогава да подкрепи моето решение, каза новият епископ. Той заяви, че ще изгради едно ново духовно братство, което да създаде желание на хората да идват в манастира. 

Нов игумен поема Троянската обител след секс скандалите там

Величкият епископ Сионий е новият игумен на Троянската обител. Той замества епископ Григорий, който става викарии на партиарх Неофит. ...

След разследването на Мартин Карбовски за гейовете в църквата и посещението на неговия екип и националистите Павел Чернев и Симеон Костадинов в Троянския манастир нещата там се промениха. Архимандрит Августин почина, защото Бог така е решил, каза епископ Сионий в предаването на Карбовски по TV7. Само той може да реши кой колко дълго да живее, допълни свещеникът. 

Имахме доказателства и според мен постъпихме правилно, каза Мартин Карбовски и подчерта, че не го гризе съвестта. Не биваше архимандрит Августин да се кълне над кръста, посочиха Чернев и Костадинов. 

Дай, Боже, православната етика да стане неотменна част от живота на българина, каза Симеон Костадинов. Имаме прекрасни духовници и свещеници, които могат да върнат православната вяра, допълни епископ Сионий.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com