Фандъкова: Безработицата от 3,6% в София показва, че сме на прав път

8100
Фандъкова: Безработицата от 3,6% в София показва, че сме на прав път

Отчетената безработица от 3,6% в София показва, че ние сме на прав път, като този нисък процент се дължи на самия бизнес. Това заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова на Българо-румънски бизнес форум в Българската търговско-промишлена палата (БТПП), предаде „Фокус”.

Фандъкова приветства с „добре дошъл” кмета на Букурещ Сорин Опреску и отбеляза, че основната цел на посещението на румънската делегация у нас е именно създаването на условия за съвместни работни срещи между представителите на бизнеса на двете държави.

Таксата за тротоарно право пада с 15%

Столична община предвижда намаляване на таксата за тротоарно право с 15%, съобщиха от общината. Новите по-ниски такси са договорени на...

„Бизнес връзките между Букурещ и София са били винаги здраво свързани, а градската управа и на двата града трябва да се стреми да подпомага бизнеса и да създава добри условия за правене на бизнес в условията на финансова криза”, отбеляза кметът на Столична община и подчерта, че „най-важното за нея е да има работа за хората”.

По думите на Фандъкова общините София и Букурещ трябва да се възползват от европейската солидарност и да привлекат инвестиции, които да бъдат насочени към и подобряване на живота на хората.

Йорданка Фандъкова открои основните успехи на Столична община чрез усвояването на европейски пари, сред които е изграждането на втория лъч на метрото в София и продължаващото разширение.

„През последните години София се превърна в строителна площадка, но аз си мисля, че това е за добро”, коментира столичният кмет.

Стартира мащабно почистване на пешеходни пътеки в столицата

Инициативата "Мини на чисто" започва на 22 април и е свързана с безопасността на движението. Цел на организаторите е да привлекат внима...

Приоритет на Столична община е създаването на модерен градски транспорт, допълни Фандъкова. През тази година общината ще закупи 20 нови трамвая, 50 тролейбуса и над 120 нови автобуса, като средствата за това са осигурени по ОП „Околна среда”.

„Актуална тема за Столична община е именно сигурността в града, като решението на потребителите се намира в инвестиции по отношение на уличното видеонаблюдение”, отбеляза Фандъкова.

Кметът покани румънските туристи у нас, като заяви, че през последните години София се е превърнала в една привлекателна туристическа дестинация, която предлага интересни културни маршрути. Йорданка Фандъкова подчерта, че в последните дни общината е направила още едно усилие да подпомогне бизнеса като за трети път от последните години е предложила намаление на таксата за тротоарно право.

На форума присъстват и кметът на Букурещ Сорин Опреску и Борислав Стефанов, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции.

Започва спирането на парното в София

"Топлофикация - София" започва поетапно спиране на отоплението в столицата, съобщиха от пресцентъра на дружеството. Според прогнозата, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com