"Фестивалът на розата" е новият туристически маршрут на България

16240
"Фестивалът на розата" е новият туристически маршрут на България
Снимка: Kazanlak.com

"Фестивалът на розата" е новият туристически маршрут, един от 8-те в България, който обхваща основните обекти в Долината на розите и в Долината на тракийските царе.

В Казанлък са разработени и 7 местни туристически продукта по линия на Оперативната програма „Регионално развитие“. Това съобщи в Казанлък министърът на туризма Николина Ангелкова, която е гост на празника на града и на "Фестивала на розата", който тази година се провежда под егидата на ЮНЕСКО.

България отново се очертава като топ дестинация за руските туристи

Въпреки общия спад по всички туристически дестинации през 2015 година, руските туристи не са загубили интерес към почивките в чужбина. ...

Миналата година, само през трите кулминационни дни на "Фестивала на розата", градът е бил посетен от 150 хиляди души, а тази година, след изложбата в Лувъра се очаква още по-голям поток от туристи.

"Тук има повече от 1500 могили и още много работа за всички наши археолози, учени и изследователи и съм сигурна, че няма да сме само на трето място след Италия и Гърция по артефакти, а можем да бъдем наравно с тях", заяви Ангелкова.

На празника догодина ще бъде открит и новият музей на розата. За изграждането му кабинетът отпусна половин милион лева.

Следващата седмица в министерството на туризма ще бъде представен новият сайт на туристическите атракции в България, в който са включени около 4000 обекта в страната. Министър Ангелкова и посланикът на Япония у нас Такаши Коидзуми привестваха гражданите и гостите на града и откриха скулптурата „Японката“, изградена по проект на вече покойният казанлъшки скулптор Доко Доков.

Ангелкова: Много разчитаме на уикенд туризма

Разчитаме изключително много на уикенд туризма, както и на кампанията за популяризиране на малко известните културни и природни забел...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com