ГДБОП и "Европол" подгониха пласьори

17742
ГДБОП и "Европол" подгониха пласьори

Антимафиоти от Отдел "Наркотици" в ГДБОП участват в съвместен екип за разследване на трансгранична организирана престъпна група за трафик и разпространение на големи количества кокаин от Южна Америка за Европа.

 В хода на провежданите действия е установено, че част от участниците в групата пребивават на територията на България, Швеция, Чехия, Испания, Словения и Уругвай.

Разследването се координира от "Европол" в рамките на операция "Феникс", като в него са включени компетентните полицейски служби на България, Швеция, Чехия, Испания, Словения, Великобритания, Уругвай и DEА-САЩ.
В резултат на отличното взаимодействие и координация през януари в района на Карибския басейн кораб от френската флота задържа две яхти, плавали под испански и английски флагове, като при претърсването на борда на едната са намерени и иззети около 1200 килограма кокаин с много високо качество, предназначен за пазара в Европа.

В хода на операцията до момента са задържани 30 души, като сред тях няма българи. Допълнително при съвместните полицейски действия партньорските служби са иззели 400 грама висококачествен кокаин, огнестрелни оръжия, два автомобила - Хюндай и Мерцедес.

Работата по воденото разследване продължава.

Редактор: Петър Проданов

Български и румънски служби задържаха 40 килограма хероин

40 килограма хероин са задържани при международна операция на българските и румънските служби.Според данните на Центъра за правоприлага...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com