Гей парад все пак ще има - на 21 септември

21671
Гей парад все пак ще има - на 21 септември

Въпреки първоначалното отлагане, "София Прайд 2013" все пак ще има. То ще се проведе в края на месец септември, на 21-ви, съобщава официалната фейсбук страница Sofia Pride, предаде БГНЕС.

Шествието, което традиционно се провежда в края на юни всяка година, беше отменено заради протестите срещу правителството в центъра на София, които продължават вече над 70 дни.

Тогава, за да не се измества фокусът на посланията на прайда и за да не се политизира шествието, организаторите му решиха да го изместят във времето. Организационният комитет на "София Прайд 2013" опровергава и твърдението от страна на Български хелзинкски комитет, че отлагането се е случило под натиск от страна на СДВР и Столична община. "БХК се дистанцира от организационния комитет на "София Прайд" именно поради вземане на решение от организационния комитет да отложи провеждането на шествието", заявиха тогава от "София Прайд".

Шестото ежегодно шествие София Прайд ще премине по централни столични булеварди на 21 септември, събота. Мисията на прайда е да повиши видимостта на ЛГБТ общността, да поддържа обществения дебат за приемането й и да покаже на хилядите нехетеросексуални българи, че не са сами.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com