X
 
 

Генералният директор на БНР: Не съм упражнявал контрол върху словото

1494 5
photo of Генералният директор на БНР: Не съм упражнявал контрол върху словото
Снимка: БГНЕС
"Свидетели сме на тревожна ситуация в Радиото. То е подложено на атака, която създава условия за противопоставяне на хората в БНР и уронва престижа на една авторитетна медия. А БНР е най-авторитетната медия в България". Това заявява генералният директор на Българското национално радио (БНР) Светослав Костов в отворено писмо, изпратено до медиите.

"Тази ситуация доведе до това няколко човека да използват един уважаван от мен орган – Съвета за електронни медии, за проводник на лични интереси, клевети и недоказани твърдения. Няма да позволя 20 години кариера в медиите, в която неведнъж съм доказвал професионалните си качества, да бъде опетнена от група хора и няколко медии", казва още Костов.

И КРС глобява БНР заради спирането на сигнала по време на протеста

Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) връчи акт за установяване на административно нарушение на Българското национално радио. Ст...

"Тук е моментът да обърна внимание върху т.нар. „цензура“ в Програма „Хоризонт“. Категорично заявявам, че под никаква форма не съм упражнявал контрол върху словото и публичното общуване. Доказателство за това е програмното съдържание през последните дни. Наясно съм, че всяко желание за промяна на статуквото ще среща силна съпротива. Абсолютно съм убеден в правотата си. Не сме отстъпили от волята си за промени, защото отдавна има нужда от тях. Това искат и близо 1300 служители, работещи всеки ден, всеотдайно, за Радиото", категоричен е генералният директор.

"Ще потърся отговорност в съда на всички, които се упражняваха през последните дни върху моето име, достойнство и професионални качества. Ще направя всичко възможно да запазя независимостта, свободата на изразяване на мнение и доверието към обществената отговорност, която носят журналистите в Българското национално радио. Вярвам във всички работещи в БНР, вярвам в екипа, сигурен съм, че ще излезем по-силни от тази криза. Радиа много, БНР е едно!", завършва отвореното писмо на Светослав Костов.

Actualno.com припомня, че миналата седмица редакционната колегия на БНР поиска оставката на Управителния съвет и на генералния директор Светослав Костов. Това става заради скандала със свалянето от ефир на журналистката Силвия Великова и съмненията около профилактиката на програма „Хоризонт“, която доведе до това ефирът да бъде спрян за 5 часа.

Редакционната колегия беше изслушана около скандала и протестите в радиото от Съвета за електронни медии.

Редколегията на БНР поиска оставката на генералния директор Светослав Костов

Редакционната колегия на БНР поиска оставката на Управителния съвет и на генералния директор Светослав Костов. Това става заради сканда...

Самата Силвия Великова дойде на изслушването и даде много подробности за разговорите си с директора, от които се разбира, че той е бил обект на натиск да я премахне от ефира на „Хоризонт”, където тя отразява съдебните теми, включително избора на нов главен прокурор.

Междувременно Асоциацията на европейските журналисти - България кани колеги и граждани на протест под мотото "Да дадем сигнал". "Събираме се в 12:00 ч. в четвъртък пред сградата на БНР, а в 12:30 правим жива верига до телевизионната кула в София. Нека заедно пренесем сигнала от радиото до кулата, а от там към цяла България и Европа", уточняват още в съобщението си от Асоциацията.

Още подробности по темата ще откриете в този материал.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • ОЛИГАРХИЯТА 3 ОЛИГАРХИЯТА преди 1 месец Профил на трол?
  Ееех...Мунчо а за какво те сложихме тогава там...?
 • Генералният директор на БНР: Не съм упражнявал контрол върху словото 2 Генералният директор на БНР: Не съм упражнявал контрол върху словото преди 1 месец Профил на трол?
  Там ти е грешката...!
 • Дон Кихот от БНР 2.1 Дон Кихот от БНР преди 1 месец Профил на трол?
  Свободата Санчо се крепи на МОРКОВЪТ и ТОЯГАТА!!!!Туй да го знаишььь от мень!!!!!
  : 0 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  А върху шалтера?
 • Класиците са го казали,а не аз....! 1.1 Класиците са го казали,а не аз....! преди 1 месец Профил на трол?
  Контролът е висша форма на ДОВЕРИЕ!!!!
  : 0 !
Последно в Актуално