Георги Милков заменя Горан Благоев с предаване за религията по БНТ

8036
Георги Милков заменя Горан Благоев с предаване за религията по БНТ
Снимка: БГНЕС

Журналистът Георги Милков заменя Горан Благоев в предаване за религията по БНТ, което ще се излъчва всяка събота от 16 ч. под заглавието "Религията днес", съобщават от Националната телевизия.

Припомняме, че Горан Благоев беше свален от ефир като водещ на "Вяра и общесво" след като стана ясно, че е един от учредителите на политическия проект на Цветан Цветанов "Републиканци за България". Той остава в медията, но ще продължи работата си като продуцент на други предавания, обясниха тогава от БНТ.

За Милков това е завръщане в обществената телевизия - между 2015 и 2018г. той беше съводещ на предаването "Плюс това" (2015-2018).

"С неподправен интерес към всичко случващо се около нас, той ще ни представя историята и най-разпространените религии в България, както и поглед от света.", пишат от националната телевизия.

Предаването ще е с образователен характер и ще запознава зрителите с историята и взаимодействието на най-разпространените религии в България. Предимство ще имат рубриките, посветени на историята и настоящето на православието, като традиционно вероизповедание в България.

Журналисти и продуценти от БНТ защитиха Горан Благоев заради Волен Сидеров

В специална декларация журналистическите дружества в БНТ подкрепиха своя колега Горан Благоев по повод скандалното поведение на лидера ...

У нас православието се представлява от Българската православна църква и затова основно място в предаването ще имат разговорите с нейни представители, допълват от БНТ.

"В последните месеци екипът ни работи за утвърждаване на предаванията в есенния сезон. Усилията ни са насочени към повишаване на качеството на продукциите на БНТ при спазване на принципа на независимост и безпристрастност. Предавания за образование, религия и история категорично имат своето място в обществения ефир. Затова поканихме професионалист като Георги Милков, който има задълбочен интерес към религиите и традициите. Вярваме, че опитът и харизматичната му личност ще помогнат да го реализира успешно.", заявява Ивайло Огнянов, програмен директор на БНТ1.

За да подчертаят интересите на новия водещ в областта на религията, от Националната телевизия прилагат и неговата кратка автобиография:

Георги Милков е с богат опит в електронните и печатни медии. Бил е международен репортер, военен кореспондент, телевизионен водещ на предаването „Плюс това“ по БНТ 1 (2015-2018), главен редактор на сп. TREND, а преди това и на българското издание на сп. GEO. Повече от 20 години отразява международните новини от най-горещите точки на света, следи работата на българската дипломация и проследява на терен специални мисии и конфликти по целия свят. Работил е като специален пратеник по делото срещу българските медицински сестри в Либия, а като военен кореспондент е бил в Афганистан, Ирак, Судан, Йемен и др. С подчертан интерес към история и религия, той е сценарист на документалната поредица „5 минути София“ и автор на серия от интервюта в „24 часа“ със световни лидери като Шимон Перес, Реджеп Таип Ердоган, Шиндзо Абе, Бенямин Нетаняху, Файез Сарадж и др.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Кой има имен ден днес, 18 април, 2024 г. Честито!

След поредния протест: Започва ремонт на водопровода на село Брестовица

Прогноза за времето - 18 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 17 април 2024 г.

Искат почти двойно поскъпване на таксата за личните карти

Адвокатът на Живко Коцев: Ще докажем, че е невинен (ВИДЕО)

Д-р Николай Василев: Нужна е промяна в структурата на обществото (ВИДЕО)

50% по-изгоден пазар за Великден до 21 април

4 салона за красота в София за перфектна визия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com