Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гешев ще присъства на разпита на обвиняемия за парите за "Хемус"

21 декември 2021, 14:26 часа • 3125 прочитания

Главният прокурор Иван Гешев ще присъства по време на разпита на обвиняемия по аферата "Хемус" Борислав Колев, съобщиха от държавното обвинение.

"Наблюдаващите прокурори лично ще проведат разпита на обвиняемия при спазване на всички законови изисквания в сградата на Софийската градска прокуратура. Главният прокурор устно е уведомил наблюдаващите прокурори, че има готовност да присъства при провеждането на разпита. За същото вече е информиран и защитник на обвиняемото лице", пише в съобщението на държавното обвинение.

Припомняме, че по-рано днес братът на 42-годишния Борислав Колев обяви, че обвиняемият е поискал среща с вътрешния министър Бойко Рашков и с главния прокурор Иван Гешев, за да разкаже на кого е предал 53 млн. лева, за които е привлечен към наказателна отговорност. Това стана ясно след решението на Софийския апелативен съд да остави мъжа за постоянно в ареста.  

"Искам да предам съобщение от името на брат ми. Той би желал лична среща с вътрешния министър Бойко Рашко и, ако прецени, Иван Гешев, тъй като брат ми разполага с информация от съществено значение по повод разследването. Смятам, че никой не мисли, че брат ми е крайният получател на тези 53 млн. лева. Отговорете си, след като става дума за такива мащаби. Дайте си сметка за хората, интересите и влиянията, които са замесени. Няма да бъда по-точен", заяви братът на обвиняемия Иво Колев пред медиите, цитиран от Нова тв.

 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес