Главният секретар на МВР шикалкави има или няма достатъчно полицаи за малките градове

2323
Главният секретар на МВР шикалкави има или няма достатъчно полицаи за малките градове
Снимка: БГНЕС

Репортажът е целенасочен, създава се впечатление, че работим до 17:30 часа. Така главният секретар на МВР Младен Маринов се обърна към Нова телевизия, след като беше показано как в Садово полицейските служители са намалели – от 18, на 10. Това стана след вчерашната заповед на главния секретар всички районни управления в малки населени места да работят непрекъснато – заради оплакване от кмета на Бяла Димитър Славов, че местното полицейско управление затваря в 17:00 часа.

Actualno.com още вчера (17 юли) попита МВР дали има статистика кои полицейски управления работят като чиновници – до 17:00 часа, но от пресцентъра ни казаха, че такава статистика няма. Нямаше и конкретен отговор нито от МВР, нито от полицейските синдикати дали ще има достатъчно хора, за да бъде изпълнена заповедта за 24-часова работа.

Започва серия от регионални протести на служители на МВР

Както СФСМВР вече информира, протестните действия за по-високо заплащане на служителите в МВР ще продължат и след митинга на 5 юли 2017...

Сега обаче Маринов потвърди, че няма достатъчно хора и имало Национален щаб, в рамките на който трябвало да има много добра организация, за да се покрива всичко. Имаме навсякъде полицейско присъствие, настоя той, като подчерта, че "малко са случаите, в които някой ще отиде да подаде сигнал на дежурния полицай в управлението". Маринов даде и пример – в Естония почти били закрити дежурните части. Затова и в България дежурните полицаи излизали на улицата – защото не били ефективни на телефона.

Относно готвения днес (18 юли) полицейски протести, главният секретар на МВР изрази надежда, чеще бъдат намерени пари за системата на МВР. Надявам се до края на годината колегите да получат нови униформи, добави Маринов.

Главният секретар говори и конкретно по случая с Бяла, при който 18-годишния Алекс Ангелов почина след удар с бутилка в главата. Полицията твърди, че виновен е задържаният 32-годишен Валентин Маринов и че няма данни други хора да са удряли Алекс.

Относно наболялата тема с телефонните измами, Маринов заяви, че повечето следи водели до Ветово. Оказа се, че вече има нова схема – измамници се обаждали и твърдели, че говорят от името на журналистка на Нова телевизия (Тина Ивайлова). На въпрос дали има заподозрени полицаи за връзки с телефонни измами, главният секретар отговори, че тече проверка в Русе, но нямало още категорични данни полицаи да покровителстват телефонни измамници. Според Маринов все повече хора почват да проверяват дали някой не ги мами.

След оплакване от кмета на Бяла, от МВР тръгнаха да си организират работата

Всички дежурни части в малките населени места да организират така дейността си, че през цялото денонощие да посрещат гражданите лично ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com