Голямото прибиране след почивката премина без излишно напрежение

4198
Голямото прибиране след почивката премина без излишно напрежение
Снимка: БГНЕС

Краят на трите почивни дни настъпи и столицата отново започна да се изпълва с автомобили. Трафикът от завръщащи се столичани се засили, но без излишно напрежение, предадоха БГНЕС и "Нова телевизия".

Стотици хиляди коли са преминали през границата с Гърция, но се очаква част от хората да удължат почивката си до 6 май. 

Колони са се образували при свлачището в Кресненското дефиле. По автомагистрала - "Тракия" там, където участъкът е стеснен заради ремонти, за движението в посока София са осигурени две ленти. Допълнителни ленти са осигурени и в посока Перник - София.  

Временна организация на движението във Велико Търново заради шампионата по автомобилизъм

Въвежда се временна организация на движението във Велико Търново. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Във връз...

От МВР съобщиха, че към 18.00 ч. няма данни за образуване на задръствания и образуване на колони по пътищата в страната.

Агенция пътна инфраструктура ограничи движението на камиони и въведе нова организация по най-натоварените трасета, като спешни мерки срещу задръстванията в деня на голямото прибиране. Най-много алтернативни маршрути има към столицата, тъй като повечето входове към нея са в ремонт, предаде bTV.

Пътуващите по "Тракия" преди Пазарджик в посока София могат да отбият по стария Подбалкански път, а след Ихтиман да се включат в магистралата.

На "Хемус" на виадуктите в ремонт са пуснати две ленти на движение. Шофьорите от Кулата може да заобиколят "Струма" по стария път и да се върнат на нея при възел Диканя.

В районите, където има ремонти по магистрала "Тракия", движението не е напълно спряло, но колите се движат доста бавно. Все пак, не се повториха тапите от петък.

Ден на труда - ден и на задръстванията

Още в края на автомагистрала "Струма", която свършва на 5 км преди град Дупница, се образува тапа и в двете пътни платна, предаде БГН...

За влизащите в София са осигурени две ленти. По-рано през деня достигането до столицата беше относително безпроблемно.

Дали заради спешните мерки или защото пътуващите са тръгнали навреме или много от тях са слели дългият уикенд с Гергьовден - обстановката и в на магистрала Хемус днес беше спокойна.

Пътуващи посочиха, че са стигнали навреме, въпреки интензивния трафик.

След първомайските тапи и километрични задръствания, днес пътната агенция спря тежкотоварните автомобили от обед до 20:00 ч.

От пътната агенция призовават шофьорите да се съобразяват с указанията на полицията и да спазват ограниченията на скоростта, за да се избегнат инциднети.

Куп ремонти ограничават движението по магистралите в цяла България

Поради извършването на планирани ремонтни дейности е въведена временна организация на движението по три участъка от АМ "Тракия" и по ля...

Заради ремонт на новата отсечка от АМ "Струма", движението в посока София е отбито по обход край Дупница. Към 19:00 часа вече няма сериозни задръствания.

15 километра се шофира през Долна Диканя до включване в магистралата. Максимално допустимата скорост е 50 км в час, заради трафика обаче пада до 30 – 4 пъти по-бавно, отколкото по аутобана.

Заради свлеклия се път в посока Гоце Делчев, днес преминаването през участъка беше изпитание. Следващата седмица се очаква и този път да бъде затворен, а за пътуващите за Гоце Делчев и Драма да има обход.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com