X
 
 

Готвят закон за клеветата в медиите

11615 1
photo of Готвят закон за клеветата в медиите
Снимка: Thinkstock
Печатните медии да се саморегулират в специално разписан закон. Идея лансирал пред "Труд" зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев.

За да не бъде обвинен в желание за цензура, той бил готов да инициира поредица от срещи с двата издателски съюза. "Ако те напишат закон, аз ще го внеса", обещал Велчев.

Близнашки се извини на БГНЕС заради "връзката с Моника Станишева"

Извинявам се, ако съм Ви засегнал. Не съм искал да направя това. Това каза бившият служебен премиер Георги Близнашки в телефонен разгов...

Той припомни, че преди около две години организирал кръгла маса по темата, но издателите не предприели нищо повече и въпросът останал висящ. Тогава зам.-шефът на депутатите от ГЕРБ дори предложил ноу-хау - закон, който действал в Бавария, но не провокирал интерес. Това, на което той и колегите му държали, било в закона да има член, който регламентира какви санкции ще понесат журналистите, които пишат клеветнически материали.

Друга идея на Велчев е да предложи промяна в конституцията, с която медиите официално да бъдат признати за четвърта власт. За целта обаче ще трябва да събере 160 подписа от колегите си в НС.

Красимир Велчев се обяви и срещу свободното движение на журналистите в кулоарите на парламента, тъй като нарушавали драстично личното пространство на депутатите. Подкрепа по този въпрос той получи и от реформатора Корман Исмаилов, лидер на НПСД.

Още преди 3 г. шефът на СЕМ Георги Лозанов постави въпроса за законова регулация на печатните и електронните медии, които са изключени от обхвата на Закона за радиото и телевизията в момента.

Медиите в Иран вече са в ръцете на човек от черния списък на ЕС

Върховният духовен водач аятолах Али Хаменей назначи за директор на държавната радио и телевизия Мохамад Сарафраз, който фигурира в ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
    Това трябва задължително да стане !Подкрепям напълно !
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
    Трябва да се приеме. Понастоящем българската журналистика е сведена до клозетно ниво- клюки, скандали, хули, лъжи и обиди. Сравнете журналистиката на Патрашкова и Явор Дачков със статии от английските вестници!
    : 0 !
missing image
8 признака, че мъжът отдавна НЕ е правил секс

Харесвате си готиния колега от съседния отдел. Той е симпатичен, млад и със сигурност финансово по-добре от вас. Въпреки това, има някои слухове,...