Граждани обвиняват Борисов в дискриминация към Северозапада

1673
Граждани обвиняват Борисов в дискриминация към Северозапада
Снимка: БГНЕС

Представители на три граждански организации от Видин - "Единни за промяна", ДНЕС и "Аз обичам Видин" изпратиха протестно писмо до премиера Бойко Борисов срещу дискриминационната политика към Северозападна България, при разпределение на средства по програма.

Това съобщават от Гражданско обединение "Единни за промяна". Представители на организациите са протестирали днес пред сградата на "Бюро по труда" във Видин срещу унизително отношение на "Агенцията по заетостта" при определянето на фирмите и разпределянето на 8,1 млн.лв. по схема "Обучения и заетост".

Обсъдиха инвестиционната програма на Северозапада

Областният управител Малина Николова и кметовете на общини от област Враца обсъдиха на работна среща Проекта на Целенасочената инвестиц...

По тази схема само една видинска фирма е получила одобрение за 3 работни места, а в същото време фирма, развиваща дейност по Черноморието, е получила 266 работни места.

Още на втория ден, след подаването на документи от видински работодатели за кандидатстване по програмата, приемът е бил прекратен, с обяснението, че така е разпоредено от София, съобщава "Дарик".

В протестното си писмо видинчани настояват "Агенцията по заетостта" да анулира обявения избор и обяви публично ясни критерии за избор, в които задължително да се дадат преференции на населените места с висока безработица.

Протестното писмо е връчено на областния управител Момчил Станков с искането то да бъде предадено на премиера Бойко Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com