Граждани почетоха убитата Виктория Маринова с бдения в цялата страна (ВИДЕО)

6012
Граждани почетоха убитата Виктория Маринова с бдения в цялата страна (ВИДЕО)
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

С бдения в цялата страна граждани почетоха паметта на убитата по особено жесток начин в Русе журналистка Виктория Маринова.

На площад “Света неделя” в София се събраха стотици, които запалиха свещи в памет на Виктория. Някои от гражданите носеха плакати, на които пишеше: “Корупцията убива!”. Други призоваха час по-скоро да се разкрие извършителят на тежкото престъпление. 

Таксиметрови шофьори излязоха на шествие в памет на убитата Виктория Маринова

Протестно шествие в памет на убитата в Русе журналистка Виктория Маринова събра таксиметрови шофьори в Ямбол, предаде bTV. Автомобилит...

Припомняме, че днес властите посочиха, че работят по всички възможни версии за убийството. А според 24 часа близките на Маринова твърдят, че вече имало заподозрян.

Бдения в памет на Виктория Маринова се организираха и в много градове на страната - Пловдив, Варна, Плевен, Стара Загора, Видин, Силистра, Враца, Русе и Ямбол, където по-рано премина и протестно шествие на таксиметрови шофьори.

А иначе на бдението в столицата хората носеха запалени свещи, цветя и снимки на Виктория Маринова. Част от протестиращите заявиха пред Actualno.com, че не искат да палят свещи, а настояват за ефективни мерки срещу насилието над жени. 

Цацаров: Връзка между убийството на Маринова и работата ѝ не е водещата версия

Не можем да кажем, че версията за изпълнението на работата ѝ като журналист или с оглед тематика на предаванията ѝ, е определящата верс...

Meжувременно стотици русенци запалиха свещ в памет на Виктория Маринова, предаде "Фокус". Бдението бе инициирано в социалните мрежи от близки на зверски убитата тв водеща. Утре членове на един от спортните клубове и приятели на Виктория организират крос по маршрута, където Вики е бягала за последно.

 Притихнали в мъката си стотици русенци се събраха пред Паметника на Свободата, за да запалят свещ в памет на Виктория и да изразят своята съпричастност към мъката на нейните близки. Близо час преди обявеното начало на бдението, вече имаше хора, със свещи в ръка, които търпеливо изчакваха, за да положат цвете пред снимката на Виктория. Страх, ярост, мъка...така могат да се обобщят емоциите, които хората споделяха. Всички те отдават почит и скърбят за младата жена, която оставя сираче едно 7-годишно момиченце.

Все още няма задържан за убийството на младата жена. В разкриването на бруталното убийство са включени експерти, криминолози и психолози, съобщи днес в крайдунавския град вътрешният министър Младен Маринов. Към момента се работи по всички версии, но главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че вероятността за поръчково убийство, свързано с журналистическата работа на Виктория, не е от най-подозрителните.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com