Хр. Иванов: Докладът на ЕК ще покаже загуба на доверие в съдебната реформа

14145
Хр. Иванов: Докладът на ЕК ще покаже загуба на доверие в съдебната реформа
Снимка: БГНЕС

Предстоящият доклад на Европейската комисия ще бъде обективно-негативен. В него ще се константира загубата на доверието към стъпките за реформа в съдебната система. Това коментира министърът на правосъдието Христо Иванов.

Според него документът ще има много негативни влияние върху желанието ни за членство в Шенген. Същевременно Румъния ще продължи към членството си.

"Биволъ": Кирил Добрев е с двата крака в скандала "Филип Златанов"

Скандалът около изчезването на тефтерчетата на злополучния председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на ин...

Има и позитивни новини, но не трябва да се акцентираме върху тях и да се надяваме, че някой ще вдигне телефона и ще говори с Брюксел. Това стана ясно още от думите на министъра в ефира на БНТ.

Той обърна внимание върху програмната декларация 43-то Народно Събрание. С документа на хартията се изразявало желание за реформи в прокуратурата. Това е важно, тъй като в политиката винаги в началото е хартията.

По повод споровете около парламентарното мнозинство, Иванов изрази увереност, че не очаква те да повлияят негативно на изявеното желание за промяна.

"В момента теренът е доста разкалян. Кулоарното кудкудякане в медиите няма да помогне. Ако нещо е загубено и някой е отговорен, трябва да си понесе институционалната отговорност". По този начим беше коментирана ситуацията около изчезналото тефтерче на бившия шеф на КПУКИ Филип Златнов. Министърът добави: "Надявам се, че с размяната на реплики и обяснения между институциите ще стигнем до една по-голяма яснота".

Адвокатът на Филип Златанов: Да не изчезне и той като тефтерите

Всичко ни се струва странно – като започнем още с този фарс, който прокуратурата разигра с представянето на определени страници о...

Докладите на Европейската комисия боравят с едно много важно понятие – последователност на действията. Следи се каква е институционалната реакция – не просто какво стана с тефтерчетата на Филип Златанов при изчезването им, а какво стана с тях по време на цялото дело, коментира още министърът.  

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com