Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

И Мюфтийството започва дарителска кампания за Хитрино

13 декември 2016, 13:06 часа • 1401 прочитания

Акция в в помощ на оцелелите и ранените при трагедията в Хитрино подема и Главното мюфтийство.

Джелал Фаик, който е главен секретар и говорител на институцията, съобщи, че между 16 и 18 декември ще бъде решено точно по какъв начин и колко ще продължи дарителската кампания, но поясни, че най-вероятно тя ще бъде организирана във всички джамии, в районните мюфтийства и чрез мюсюлманските настоятелства.

"Ние с 20-те си районни мюфтийства ще организираме кампании във всички населени места в България. Главно мюфтийство, както винаги досега, пак е готово да осигури подкрепа и помощ, от която пострадалите имат нужда, и при раздаването им - тук трябва да се отбележи това дебело, няма да се делят хората на верска основа. Всички живеем под един общ небосвод, така че нашата съдба е съдба и на другите, независимо от религията, расата, етноса или пола", каза Фаик и призова всички да се включат.

Естествено, ние призоваваме всички граждани на Република България да се включат в тази кампания, допълни той, цитиран от БНР.

Джелал Фаик припомни също, че Главното мюфтийство редовно организира подобни акции.

"Организирането на благотворителна кампания не е новост за Главно мюфтийство. Мюсюлманското изповедание ежегодно организира благотворителни кампании за сираци, за бедни, за ислямското образование и ред други", заяви той.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес