Има внесена промяна за "Гражданската отговорност" за мотористите

840
Има внесена промяна за "Гражданската отговорност" за мотористите
Снимка: БГНЕС

Спешна промяна на Кодекса за застраховането, която да удовлетвори исканията на мотористите и собственици на кемпери, са внесли в деловодството на парламента, група депутати от ГЕРБ и Реформаторския блок, предаде БГНЕС. Промяната е свързана с искането за отпадане на задължението за плащането на годишна застраховка “Гражданска отговорност” от ползвателите на сезонни превозни средства.

През пролетта рокери многократно изразиха недоволството си срещу решението на парламента - собственици на мотоциклети, мотопеди, кемпери и каравани да плащат годишна застраховка “Гражданска отговорност”, независимо, че през есенно-зимния сезон използването на този тип превозни средства да е невъзможно. Протестът на собствениците на мотори и кемпери бе свързан и заради приетите тогава промени в Кодекса за застраховането, които предвиждат автоматична дерегистрация при изтичане на валидната застраховка “Гражданска отговорност”.

КАТ започна акция за "Гражданска отговорност" и превишена скорост

В България и във всички държави-членки на европейската организация TISPOL се провежда полицейска операция за контрол на разрешената мак...

С настоящето си искане, депутатите на практика ще ревизират собствената си законотворческа дейност. Причината – “съществува риск от голям обем дерегистрации в края и автоматични регистрации в началото на новия сезон на сезонните превозни средства”.

“По данни на Пътна полиция, само регистрираните мотоциклети надхвърлят 150 000. Това, от една страна ще създаде неудобство на ползвателите на този вид превозни средства, а от друга – ще натовари безсмислено администрацията на МВР и Гаранционния фонд и ще е причина за ненужно цялостно забавяне на работата им поради свърхнатоварване”, мотивират предложените промени депутатите от управляващото мнозинство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com