Имаме разрешение за граждански патрули заради бежанците, твърди Расате, МВР отрича

22413
Имаме разрешение за граждански патрули заради бежанците, твърди Расате, МВР отрича
Снимка: Twitter

По повод бежанците и напрегната ситуация с тях е редно да съобщя, че получихме разрешение от СДВР да организираме граждански патрули. Ще бъдем наблюдатели и ще сезираме полицията за всяко престъпление. Това заяви лидерът на националистическата формация „Национално единство“ Боян Расате пред TV7.

От пресцентъра на МВР обаче заявиха пред actualno.com, че не е издавано разрешение за каквито и да било патрули.

ЕК ни посъветва да се противопоставим на антиимигрантската пропаганда

Политическият елит и обществото трябва да се противопоставят на антиимигрантската пропаганда, която понякога подтиква определени сили...

Симеон Костадинов, който е един от учредителите на новата Националистическа партия на България, пък заяви, че те вече имат патрули, обикалящи по улиците.

"Приписват ни се събития в София, които нямат нищо общо с нас и се опитват да ни дискредитират. Ние сме антисистемна парти, противопоставяме се на статуквото и останалите партии се страхуват. Правят всичко възможно да ни спрат", заяви Костадинов.

В петък в социалната мрежа „Туитър” бе разпространена снимка, на която се вижда група младежи с черни якета с българското знаме на ръкавите на улица „Пиротска” в София. Обяснението под снимката гласи „Националисти проверяват чужденци за документи на „Пиротска” вечер”.

Припомняме, че именно в този район има голямо съсредоточаване на имигранти, а на „Пиротска” бе извършено нападението над студентката Виктория Христова.  

Нов случай на нападение на расова основа

За нов случай на нападение на расова основа алармира Нова телевизия. Нападнатият е момче, което е син на ганаец и българка. Нападениет...

Засега няма официална информация от кого са били организирани младежите.

Освен от партията на Расате и от Националистическата партия, до момента за по-строг контрол по отношение на имигрантите призоваха от „Атака” и ВМРО.

 

 

Нов случай на нападение на расова основа

За нов случай на нападение на расова основа алармира Нова телевизия. Нападнатият е момче, което е син на ганаец и българка. Нападениет...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com