Имунизациите на животните вече за сметка на собствениците

3732
Имунизациите на животните вече за сметка на собствениците

Разходите за имунопрофилактика и идентифициране на животните вече ще са за сметка на собствениците, а кметовете на общините ще заплащат за предаването и обезвреждането на умрели животни, отглеждани за лична консумация, и на безстопанствени животни. Това предвиждат промени в Закона за ветеринарномедицинската дейност, приети на първо четене от парламента.

Измененията са внесени от Министерския съвет.

Предвидена е възможност след постановяване на положително становище на ЕК за съвместимост с правилата в областта на държавните помощи, ДФ "Земеделие" да компенсира изрядните собственици за направените разходи.

За сметка на държавния бюджет остават разходите за животни, умрели от болести или умъртвени в резултат на изпълнение на профилактичните програми, с изключение на случаите, когато собствениците на животни не са ги предоставили за идентификация или за изпълнение на мерките за профилактика.

Законопроектът предвижда Българският ветеринарен съюз да се преобразува във Федерация на ветеринарните лекари в България и се отменя ограничението един лекар да практикува професията си на територията на един ветеринарен участък. БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com