Инициативата "Дари надежда, спаси живот" приканва хора да даряват кръв

14172
Инициативата "Дари надежда, спаси живот" приканва хора да даряват кръв

Лицето на кампанията за борба и превенция с хепатита - Христо Гешов, стартира нова инициатива, която приканва населението да дарява кръв. Инициатива е под наслов "Дари надежда, спаси живот". В рамките на един месец Национална информационна кампания "Хепатитът до мен" ще приканва българското население да дарява кръв .

"Причините да стартираме тази инициатива са много. Първо защото с този си акт гражданите помагат и на тях самите си, как - дарявайки кръв тя бива изследвана безплатно за ХИВ, Хепатит Б, Хепатит Ц и Сифилис - това са четири опасни вируса, и изследвания, които във всяка една лаборатория се заплащат от пациента. От друга страна включвайки се в тази инициатива всеки кръводарител ще спаси живота на някой, а ненаказано добро няма." - каза Христо Гешов.

Лицето на кампанията срещу хепатита отказва да се лекува в знак на протест

Лицето на кампанията за лечение на хепатит в България Христо Гешов, който е болен от хепатит B, отказва да се лекува в знак на протест ...

Христо научава за страшната диагноза ХЕПАТИТ Б точно чрез поредното кръводаряване в кръвния център в гр. София.

"Благодарение на кръвния център и услугата за получаване на резултат чрез интернет благоприятства аз да науча за болестта си. До момента в който не видях ПОЛОЖИТЕЛЕН дори не подозирах, че хепатитът има няколко разновидности и никога не се бях изследвал за подобно нещо. Аз дарих кръв, всяка година съм дарявал и единственото за което съжалявам е, че тя е била изхвърляна. Сега аз не мога да дарявам кръв, но всеки друг може. Жалко е да говорим постоянно колко сме добри, да говорим за хуманност когато не можем да отделим половин час за да помогнем на нуждаещ се за тази червена течност. Жалко е, че нуждаещите се са повече от дарителите, а тук не става на въпрос за пари, а за желание." - допълни Гешов.

Поканени са всички популярни личности подкрепили кампанията за борба с хепатита да посетят кръвният център и да помогнат, а Христо издаде, че до момента нито една звезда не е отказала подобен акт.

"Плануваме да се съберем всички заедно и да отидем до кръвния център и всички да дадат кръв. Уточняваме още дата, която ще оповестим и приканваме всички, който искат да се включат да го направят и да се запознаят с личностите застанали зад мен и кампанията ни." - каза Христо.

Момчето, което спря лечението си в знак на протест срещу здравното министерство

Христо Гешов е лицето на кампанията за борба и превенция с хепатит "Хепатитът до мен". Той е и вирусоносител на хепатит В. Миналат...

Национална информационна кампания "Хепатитът до мен" стартира на 1.12.2013 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com